Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Petre Ungureanu e lovit rău de amnezie

 Disculpări infantile

UITUCUL. Prefectul județului, Petre Ungureanu, pare lovit de amnezie. După ce a declarat în ultimele zile ale anului care tocmai s-a încheiat că a cerut la București demiterea lui Ion Tudor, directorul coordonator al Inspectoratului Teritorial în Construcții Vâlcea, acesta încearcă săse disculpe, trimițând la redacțiile publicațiilor locale drepturi la replică în care susține că presa scrie minciuni.

„Ca urmare a informațiilor apărute în articolul Prefectul Ungureanu a cerut demiterea lui Ion Tudor din ediția de luni 28.12.2009 a publicației VOCEA VÂLCII, solicit publicarea următorului drept la replică :

Referitor la articolul Prefectul Petre Ungureanu a cerut demiterea lui Ion Tudor, fac următoarele precizări:

-Nu am făcut în cadrul ședinței ordinare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență(ISU) afirmația că am cerut la București demiterea mai multor directori PD-L pe motiv de incompetențăiar Ion Tudor, directorul coordonator al ITC Vâlcea, este cap de listă.

-Nimic din ceea ce se afirmăîn acel articol referitor la presupuse lupte din PD-L vizând fotoliul de prefect nu este adevărat.

-Nu am absolut nimic să-i reproșez domnului Ion Tudor și nu am făcut nici în particular și nici în public referire la vreo eventualăschimbare a acestuia din funcția pe care o deține.

Consider că întreg articolul conține simple speculații, iar în spiritul eticii jurnalistice era normal sămi se cearăun punct de vedere legat de subiectul respectiv”, se aratăîn dreptul la replică trimis de prefect.

Informația a fost tratatăși de alte ziare

Pentru a demonstra că reprezentantul guvernului în teritoriu se contrazice cu privire la ideile pe care le susține, redăm, în rândurile de mai jos, câteva fragmente din două jurnale vâlcene în care au apărut informații similare cu cele prezentate de noi.

„Săptămâna trecută, prefectul Petre Ungureanu a atacat și el „problema Tudor”, solicitând demiterea lui Ion Tudor din funcția de director coordonator al Inspectoratului de Construcții Vâlcea, în cadrul ședinței ordinare a ISU. Democrat-liberalii au aflat, de fapt, că Ion Tudor încearcă săobținăde la liderii partidului funcția de prefect de Vâlcea, o dorințămai veche a acestuia, și preferăsă-l dea la o parte decât să-i satisfacă dorința, iar actualul prefect, Petre Ungureanu, este primul interesat de înlăturarea „contracandidatului””, citim în ziarul IMPACT REAL.

Și ARENA vâlceană a tratat acest subiect, informând opinia publică cu privire la intenția lui Ungureanu de a cere la București demiterea omului de afaceri Ion Tudor: „Recent, și prefectul a avut câteva ieșiri ce ar putea fi considerate drept atacuri împotriva celor mai bogați vâlceni. Se aude că acesta ar fi cerut la București chiar demiterea lui Ion Tudor din fruntea Inspectoratului de Stat în Construcții”. Iată, așadar duplicitatea de care dădovadăacest prefect ajuns în funcție printr-o ironie a sorții, care a agitat, în mod exagerat, apele în administrație și asta datorităfaptului că este un neinițiat în acest domeniu. Oricum, potrivit pedeliștilor vâlceni, Bebe are zilele numărate în fotoliul de prefect, urmând săfie înlocuit din funcție în prima jumătate a acestui an.