Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Cazul” Florea Popescu va intra în vizorul comisiei de disciplină

” Colegiul Medicilor Vâlcea a decis

” Florea Popescu a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean, în stare foarte gravă. Bărbatul acuza grave probleme respiratorii, iar doctorii au decis trimiterea acestuia la secția ORL a Spitalului nr.2, pentru investigații medicale amănunțite. Din păcate, Florea Popescu nu a mai putut fi salvat, el stingându-se din viațăîn ambulanță, cu puțin înainte de ajunge la spital. Consoarta bărbatului, Elena Moroșanu, este de părere că medicii nu i-au acordat lui Florea primul ajutor și că el nu ar fi trebuit trimis la secția ORL, ci tratat la Spitalul Județean

Biroul Executiv al Colegiului Medicilor Vâlcea s-a întrunit, în data de 8 ianuarie 2008, într-o ședințăpentru a analiza plângerea formulatăde Ana Edu, sora lui Florea Popescu, bărbatul care a murit în condiții suspecte la Spitalul de UrgențăVâlcea, se spune într-un comunicat de presă al Colegiului. Astfel, Biroul a hotărât, în baza legii 95/2006 privind reforma în sistemul sanitar, trimiterea plângerii la Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor, în vederea efectuării anchetei disciplinare ce se impune în acest caz.

Văreamintim că Florea Popescu a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean, în stare foarte gravă. Bărbatul acuza grave probleme respiratorii, iar doctorii au decis trimiterea acestuia la secția ORL a Spitalului nr.2, pentru investigații medicale amănunțite. Din păcate, Florea Popescu nu a mai putut fi salvat, el stingându-se din viațăîn ambulanță, cu puțin înainte de a ajunge la spital. Consoarta bărbatului, Elena Moroșanu, este de părere că medicii nu i-au acordat lui Florea primul ajutor și că el nu ar fi trebuit trimis la secția ORL, ci tratat la Spitalul Județean. Pe de altăparte, medicul Marin Slabu, cel care l-a consultat pe bărbat atunci când acesta a fost adus la Secția UPU, spune că i-a fost acordat primul ajutor și că moartea bărbatului nu a survenit ca urmare a unei erori de diagnosticare sau a nepăsării.

Cazul prezentat a luat o amploare mediatică mare, iar șefii celor mai importante instituiții vâlcene au și organizat întâlniri cu medicii care l-au consultat pe Florea Popescu, cerându-le lămuriri și informații suplimentare. Astfel, zilele trecute, prefectul județului, Radu Renga, a cerut explicații reprezentanților Autorității de Sănătate Publică Vâlcea (ASP), Colegiului Medicilor, medicilor de la MedicinăLegalăși din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vâlcea. „S-a hotărât ca Spitalul Județean săîntocmească proceduri standard pentru ca fiecare medic săștie ce are de făcut în caz de urgență. Existăun ordin al ministrului sănătății care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2008 pe care medicii trebuie să-l respecte. În acest caz, Prefectura nu poate emite nici un fel de concluzii, pentru că nu este de competența noastră. Colegiul Medicilor trebuie săse pronunțe”, a declarat prefectul Radu Renga.

Olivia Pîrvu – Cîrciu