Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Drăghici (Roești): “La 1 martie ar putea începe lucrările la groapa de gunoi”

Încă de anul trecut au început să lucreze la defrisări, s-au făcut străduțe, iar la 1 martie, ar începe efectiv lucrările la groapa de gunoi.”, spune edilul. Această investiție cu fonduri europene accesată de Consiliul Județean, începe după zece ani de licitații, contestații, tărăgănări și alte întârzieri și va fi cel mai modern depozit din județ. În Roești va funcționa o staţie de sortare a deşeurilor, o staţie de tratare mecano-biologică, prin care acestea vor deveni compost, şi despre un depozit ecologic pentru deşeuri. Aceste trei componente dau denumirea şi funcţionarea sub forma unui Centru de Management Integrat al Deşeurilor. Așadar, va fi o investiţie ecologică destinată gestionării deşeurilor la nivelul judeţului Vâlcea.

Pe lângă această mare investiție care se va realiza pe teritoriul comunei Roești, primarul Drăghici își propune ca în anul în curs, să finalizeze proiectele pe care le-a depus la Ministerul Dezvoltării.

”Ne dorim să finalizăm racordarea la gaze, pe distanța de 32 de kilometri, din care 8 km sunt deja cu rețea, în urma acestei investiții beneficiind 1078 de gospodării. De asemenea, mai avem asfaltarea unor drumuri și extinderea canalizării”, a adăugat edilul.