Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vești bune pentru iubitorii muntelui: DJ 703N, care leagă Berislăveştiul de Vârful Cozia a fost reabilitat

Turiștii care vor să urce cu maşina la Releul de pe Vârful Cozia trebuie să știe că pe drumul județean 703 N se poate circula în condiții de siguranță. Nu este un drum asfaltat, însă Consiliul Județean Vâlcea, prin RAJDP, a intervenit zilele trecute, executând lucrări de întreținere și reabilitare astfel încât să poată fi circulabil. Traseul se întinde pe 17,5 kilometri până la cabană și la releu.

Nicolae Popescu – primar Berislăveşti: „Arată foarte bine. Un traseu pe care înainte îl parcurgeai în aproximativ două ore, acum am făcut 38 de minute. Drumul era practicabil doar cu maşini de teren. Acum îi sfătuiesc pe turiştii care vor să ajungă la Releul Cozia să vină cu orice tip de maşină”.

„M-am deplasat pe un drum pe cât de frumos, pe atât de dificil: DJ 703N, drum care pleacă din Berislăvești și ajunge la releul de pe Vârful Cozia. Drumul are o lungime de 17,5 km, iar de la km 5+000 traseul era foarte anevoios și necesita lucrări de întreținere și reabilitare. S-a procedat la tăierea vegetației și a arborilor care puneau în pericol traficul rutier, dar și rețeaua electrică, mai ales în sezonul de iarnă. Totodată, s-au executat șanțuri de pământ pentru dirijarea apelor pluviale și s-a refăcut platforma drumului cu balast și piatra spartă, în zonele grav afectate. În urma acestor lucrări, pe care le-au realizat drumarii de la RAJDP, se poate circula în condiții de siguranță pe acest drum”, a declarat președintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.