Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Se caută soluții pentru depozitul de cărbune al CET GOVORA

Miercuri, 14 septembrie 2016, la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea, preşedintele Constantin Rădulescu a avut o întrevedere cu administratorul judiciar al CET Govora S.A. – Remus Borza, administratorul special – Mihai Mihalache şi reprezentanţi ai conducerii CET Govora, pentru a identifica împreună soluţii de finanţare a investiţiilor necesare conformării activităţii CET Govora la cerinţele de mediu, în vederea obţinerii autorizaţiei integrate de funcţionare pentru mediu.

La întâlnirea la care a fost invitat să participe şi directorul executiv al „Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vâlcea”, domnul Alin Voicescu, s-au restabilit priorităţile în ceea ce priveşte reabilitarea reţelelor de transport şi de distribuţie a energiei termice către populaţia municipiului Râmnicu Vâlcea şi accesarea, în acest scop, de fonduri nerambursabile prin „Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020”, precum şi prin „Programul Termoficare, Căldură şi Confort”. Cu acest prilej s-a analizat şi posibilitatea conformării la cerinţele de mediu a depozitului de cenuşă deţinut de CET Govora.

„Situaţia CET Govora, singurul furnizor de agent termic către populaţia municipiului Râmnicu Vâlcea şi un element esenţial în funcţionarea întregii platforme chimice, mă preocupă în mod deosebit şi de aceea, împreună cu specialişti în domeniu, voi căuta în continuare soluţii pentru eficientizarea activităţii CET Govora.

Modernizarea reţelei principale şi secundare de transport agent termic înseamnă un plus de confort pentru locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea, întrucât ne dorim ca în perioada următoare să nu existe probleme în asigurarea furnizării de căldură către populaţie.” – Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.