Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PRIMĂRIA HOREZU: Drept la replică!

Referitor la articolul din Gazeta Vâlceană „La Horezu, primarul a încercat să facă tranzacții cu unchiul său, pe bani publici”, fac următoarele precizări:

În vederea dezvoltării domeniului schiabil Vf. Roman situat pe raza administrativ-teritorială a orașului Horezu, se impun ca necesare, realizarea investițiilor privind infrastructura: asfaltarea a 27 km de drum, precum și transportul și distribuția energiei electrice.

În acest sens, pentru obținerea finanțărilor guvernamentale și europene pentru realizarea obiectivelor menționate anterior, este obligatoriu ca terenurile pe care se fac investițiile să aparțină domeniului public.

De asemenea, având în vedere că Obștea Horezu, conform legislației actuale, nu poate vinde sau dona terenuri, singura soluție legală identificată era exproprierea.

După inițierea procedurilor de expropriere, respectiv, stabilirea coridorului de drum, măsurarea acestuia, evaluarea și obținerea acordului Adunării Generale a Obștei Horezu, am solicitat Consiliului local Horezu aprobarea emiterii dispoziției de expropriere.

Imediat după aprobarea Consiliului local, am constatat faptul că 10 din cei 15 consilieri locali au interese patrimoniale și riscă să fie în conflict de interese.

Pentru a evita acest lucru, am solicitat revocarea hotărârii Consiliului local referitoare la expropriere, urmând să identificăm o altă soluție pentru realizarea investițiilor.

Situația referitoare la interese patrimoniale derivă din faptul că, Obștea Horezu are peste 2000 de moșneni (deținători de drepturi) și practic, aproape toți locuitorii care au părinții, bunicii, etc. din localitatea Horezu, au interese patrimoniale.

Cu toate că am explicat domnului Crișu Popescu această situație, inclusiv faptul că primarul nu are drept de vot în Consiliul local și, nevotând, eu nu intram sub incidența legii, acesta, în mod tendențios mă acuză de faptul că am încercat sa fac tranzacții cu președintele obștei.

Mai mult, aspectele legate de grupul aleșilor PSD și faptul că, Instituția Prefectului sau alt organism s-ar fi sesizat, este fals, deoarece, hotărârea Consiliului local nu a produs efectele juridice, deci nu cădea sub incidența nici unei legi.

La Primăria Horezu se respectă legea, iar domeniul schiabil va fi realizat cu toată opoziția unui grup restrâns de persoane din orașul Horezu, grup de persoane care are interese în a nu se dezvolta zona. Cunosc acest grup, iar la un moment dat, îl voi face public, prezentând și probele necesare.

• Nicolae Sărdărescu, primarul oraşului Horezu