Acasă Administraţie Modernizarea zonei Dovali pe masa primarului Frâncu

Modernizarea zonei Dovali pe masa primarului Frâncu

Comercianţii din complex doresc ca edilii să urgenteze proiectul

Lucrările de amenajare a zonei Dovali au intrat pe masa de lucru a primarului Emilian Frâncu acesta petrecând deja în ultimele două săptămâni câteva ore pentru a discuta cu comercianţii din complexul comercial respectiv. La discuţii s-au prezentat aproximativ 20 de proprietari de spaţii comerciale din zonă, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Gheorghe Magheru”, ai Biroului Siguranţă Rutieră al municipiului, al Poliţiei Locale – Serviciul Disciplina în Construcţii, ai Serviciului Judeţean de Ambulanţă, ai Corpului de Control al Primarului, ai Compartimentului Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriei, arhitectul-şef al oraşului şi alţi arhitecţi.

Adio cocioabe

În cadrul întâlnirilor au fost subliniate problemele cu care se confruntă această zonă din punctul de vedere al sistematizării şi al accesului serviciilor de urgenţă: intrarea spaţiilor comerciale în aleile de acces, accidentele rutiere frecvente care implică pietoni, aspectul unor spaţii comerciale, accesul dificil al maşinilor de intervenţie etc. Toţi participanţii au fost de acord că aspectele sesizate sunt reale şi grave, în cel mai sunt timp trebuind luate măsuri de remediere a situaţiei. Ca o primă etapă, s-a propus o nouă şi actualizată ridicare topografică a zonei, urmând ca, apoi, toţi proprietarii de spaţii din Dovali să facă o solicitare către Primăria municipiului pentru realizarea unui Plan Urbanistic de Zonă. În acest PUZ ar urma să figureze căile rutiere (pe o bandă sau chiar pe două benzi de circulaţie) necesare derulării activităţii de comerţ, precum şi trotuarele pentru accesul în siguranţă al clienţilor. Nu în ultimul rând, acest PUZ, extins la Est de calea ferată, va rezolva şi zona de vizavi, definită acum de coteţe, de noroaie şi de un aspect general inestetic, cu atât mai mult cu cât este vizibil permanent de călătorii din trenuri. Persoana de legătură cu proprietarii de spaţii din Complexul Comercial Dovali a fost desemnată şeful Corpului de Control al Primarului, Vasile Avram.

„Aşteptăm să se mişte mai repede!”

Consilier local din partea PDL şi, toodată, proprietar al unui spaţiu de depozitare şi de birouri în complexul Dovali, Grogore Crăciunescu consideră că proble,ma ridicării topografice nu ar trebui să dureze mai mult de două luni. „Ridicarea topo a zonei a fostpropusă de mine. Întâlnirea cu primarul a fost una de discuţii principiale. Nu cred că se pune problema ca vreunul dintre comercianţi să obiecteze faţă de acest proiect, atâta tinmp cât am fost asiguraţi că nu va fi afectată activitatea în zonă. Nu ni s-au prezentat schiţe de proiect deocamdată. Cred că aceste aspecte vor fi puse în discuţie după ce se va efectua ridicarea topografică. Până atunci mingea este în terenul lor. În două lunimaxim ar trebui să ne poate prezenta câteva soluţii legate de acest proiect”, consideră Crăciunescu. Complexul comertcial Dovali a fost deschis la începutul anilor 90, de atunci numărul magazinelor deschise în acesta crescând în modexponenţial, iar activitatea intensă din cadrul complexului a împiedicat reabilitarea zonei în repetate rânduri.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.