Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Iulian Voicu stopează din elanul opoziţiei din Consiliul Municipal: „Gigi Matei nu poate fi schimbat fără acceptul prefectului”

Consilierul municipal independent, Iulian Voicu, crede că Ordonanţa Guvernamentală care permite migraţia politică a aleşilor locali îi este cum nu se poate mai potrivită. „Mi se potriveşte ca o mănuşă această ordonanţă. Voi decide ce fac în cea de-a 44 zi de valabilitate, nu are rost să mă grăbesc. Cred că voi rămâne independent, dar voi urmări cu atenţie şi ce majorităţi se vor face în Consiliul Judeţean. Aşa, ca idee, eu practic o profesie liberală, sunt avocat, dar cine mai ţine cont de doctrine în România? Mă uit la câţiva consilieri al PNL care numai liberali nu sunt… Oricum, ca şi independent contează dacă votul tău contează, altfel eşti la diverse. Pentru mine e bună ordonanţa pentru că PPDD nu mă va putea exclude a doua oară, chiar dacă OG este declarată neconstituţională. Într-o situaţie asemănătoare este şi consilierul Neacşu de la Drăgăşani.”

„Eu cred că vom fi cel puţin şase independenţi, Carmen Preda oricum pleacă”

Voicu spune în exclusivitate că şi fosta sa colegă de la PPDD va fructifica ordonanţa: „Vom fi cel puţin şase consilieri municipali independenţi. Cu siguranţă pleacă şi Carmen Preda, am vorbit cu ea şi am sfătuit-o să nu se grăbească, chiar dacă ea voia să depună actele în primele zile ale săptămânii care urmează (această săptămână n.r.). Nu va mai rămâne nimeni la PPDD, Marian Cristinel va fi preşedintele nimănui, nu va mai avea obiectul muncii. Măcar asta să fie partea bună a ordonanţei. Şi mai cred că şi de la liberali ar putea să se declare independenţi sau chiar să treacă în barca PSD. Nu dau nume dar eu aşa simt.”

„Matei va rămâne interimar”

În ceea ce priveşte zvonul conform căruia ACL va încerca să-l schimbe din funcţia de viceprimar şi implicit de primar interimar pe Ion Gigi Matei, Voicu spune că sunt şanse minime de reuşită: „Totul depinde de prefect, care poate ataca în contencios administrativ o eventuală decizie a Consiliului Local. E drept că prefectul e UNPR şi poate vă gândiţi că dacă au plecat consilierii, Cornoiu nu va acţiona aşa, nu cred că riscă el să-şi piardă postul că e numit, nu ales. Va primi un telefon de la PSD şi va acţiona cum v-am spus. S-a mai întâmplat un caz similar la Cluj. Asta le-am şi explicat celor de la PDL atunci când m-au contactat să-i ajut să facă o nouă majoritate şi să-l schimbe pe Matei”.