Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Încep lucrările de modernizare a sistemului de iluminat public din Bujoreni

„Ieri, 22 noiembrie 2023, am semnat contractul de implementare a proiectului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public. Investiția este finanțată în totalitate de către de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Fondului pentru Mediu, a fost APROBAT. Constructorul care a câștigat licitația (după o serie de contestații care ne-au întârziat) s-a angajat să finalizeze lucrările până la sfârșitul anului, urmând ca pe teren să fie trimise mai multe echipe de specialiști, care vor lucra simultan pe raza comunei Bujoreni.

Este o investiție ce se ridică la suma de peste 1,21 milioane lei, proiectul având ca scop principal creșterea gradului de confort și siguranță pentru cetățenii localității Bujoreni. Astfel, clasicul iluminat stradal, mare consumator de energie electrică, va fi înlocuit cu unul modern, mult mai economic și mai eficient. Vom face, în acest fel, economii serioase la bugetul local și vom putea folosi iluminatul public pe toată perioada nopții.
Proiectul constă în montarea a 350 de corpuri de iluminat LED cu eficiență ridicată și care îndeplinesc cele mai înalte criterii de economisire și de iluminat. De asemenea, vom moderniza punctele de aprindere, consolele, accesoriile, conductoarele de conexiune, izolatoarele etc. Totodată, vom achiziționa un sistem nou de telegestiune a iluminatului public. Vor fi realizate sisteme de aprindere automate, iar monitorizarea întregului sistem se va face cu ajutorul computerului amplasat la sediul primăriei. Practic, vom afla în timp real care led de pe care stradă are probleme și vom putea să intervenim prompt și eficient.
Trebuie să menționez că vechile lămpi vor fi folosite pentru a extinde iluminatul public în comuna noastră, în zone ce nu beneficiază încă de această facilitate. De asemenea, în final aș vrea să anunț că urmează să semnăm al doilea contract, finanțat tot de AFM, de aproximativ aceeași valoare, care va consta în modernizarea iluminatului public pe DN și DJ.
Continuăm să ne facem treaba, să atragem fonduri și să modernizăm comuna” ne-a transmis Gheorghe Gîngu, primarul comunei Bujoreni.