Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CĂLIMĂNEȘTI, PRIMUL LOC ÎN ȚARĂ LA CAPITOLUL TURISM BALNEAR, NUMĂR RECORD DE TURIȘTI!‼️

La această oră (20 august 2022), în Călimănești-Căciulata sunt pe stradă nu mai puțin de 20.000 de locuitori. Adică aproape dublu și ceva față de populația rezidentă de aproape 9.000.”

Nu ai unde parca o mașină în Călimănești și nu există locuri de cazare disponibile, este pentru prima dată când stațiunea vâlceană este la capacitate maximă. Și cu un număr atât de mare de turiști. Și asta nu se datorează evenimentului muzical din această perioadă, ci pur și simplu strict ofertei cu care stațiunea i-a întâmpinat pe cei peste 10.000 de turiști.
Vorbim de un număr uriaș de spa-uri, de piscine, de pub-uri, vorbim de un număr de 10 vaporașe care oferă croaziere pe Olt, de excursiile care se fac în zonă – vârful Cozia, cascada Lotrișor, mănăstiri, parcuri, agrement, băi cu ape termale, proceduri medicale, alei superbe prin munți, gastronomie locală.

Domnul Florinel Constantinescu , primarul orașului Călimănești: ”Este un succes al antreprenorilor din turism și al tuturor serviciilor conexe, al celor care au înțeles că trebuie să vină cu o ofertă atractivă, care au știut să atragă, care an de an au investit în turism. Ei sunt de felicitat. Noi administrația am fost deschiși, am ajutat cum am putut, am investit în infrastructură, să avem drumuri, să avem utilități, să fim receptivi la dorințele oamenilor și ale turiștilor. Normal că vom avea acel parc pădure, dacă lucrurile vor merge bine și la Seaca se va dezvolta un alt mare centru turistic.
Da, Călimăneștiul s-a consolidat pe acest segment al turismului balnear, singur mai sunt multe de făcut, dar vin turiștii spre noi și sunt mulți care s-au fidelizat sau se fidelizează odată ce petrec un sejur aici”.