Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Salvamontiştii vâlceni recomandă şoferilor să evite Transalpina

Serviciul Judeţean Salvamont recomandă tuturor turiştilor să evite circulaţia pe Transalpina, din cauza vremii nefavorabile, temperaturile “fiind de iarnă pe timpul nopţii fapt ce provoacă poleiul”.

“Nu suntem în măsură să interzicem dar este absolut nerecomandat ca începând de azi să se mai circule pe Transalpina. Nu avem ninsoare, dar avem lapoviţă iar temperaturile din timpul nopţii sunt de iarnă, temperaturi care duc la producerea poleiului şi implicit la creşterea riscurilor producerii de accidente, mai ales că lucrarea nu e finalizată, mă refer la sistemul de protecţie cu balustrăzi. Probabil că şi cei de la Drumuri Naţional vor lua o măsură în acest sens în zilele următoare. Noi oricum suntem pregătiţi în cazul în care întâlnim vreun rătăcit în zonă”, susţine Mircea Lera, directorul Serviciului Judeţean de Salvamont.

DN67C, Transalpina ese cunoscut ca cea mai înaltă şosea din România. Această pleacă din Novaci, Gorj şi traversează Vâlcea, ajungând la 2100 m altitudine în Pasul Urdele. Această şosea este asfaltată în totalitate, dar lucrarea nu a fost finalizată la nivel de parapeţi sau balustrăzi de protecţie, din lipsă de finanţare. De regulă ea este deschisă turiştilor doar pe timpul verii.