Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Şahiştii vâlceni, vedetele Campionatului Naţional de Şah

Şah Club Râmnicu Vâlcea a fost prezent la Finalele Campionatului Naţional de Şah pentru Copii, Juniori şi Tineret, care s-a desfăşurat în perioada 1-12 aprilie 2013, la Căciulata. Aşa cum ne-am obişnuit în ultimul timp, vedeta incontestabilă  a acestui tip de competiţii a fost Bogdan Deac, care a reuşit o performanţă rară, aceasta constând în faptul că acest minunat adolescent, şi-a adjudecat 9 partide la şah clasic, din tot atâtea disputate, la categoria de vârstă 12 ani, obţinând astfel locul I.

Dorind să-l ajute pe Bogdan să progreseze, profesorul Varlan Ioan, antrenorul său, l-a înscris în concurs şi la categoria de vârsta 20 de ani, unde spre surprinderea tuturor, a ocupat locul al doilea la şah rapid şi locul al treilea la şah blitz, reuşind astfel să surclaseze adversari cu mult mai multă experienţă.  O altă revelaţie a concursului a fost Andrei Bunta, elev în clasa a noua la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, care după buna evoluţie de la Campionatul Naţional de Seniori, reuşeşte să obţină locul I şi III la şah clasic şi locul I la şah rapid. Un alt titlu obţinut de şahiştii vâlceni a fost acela la dezlegări, categoria de vârstă 12 ani, unde Maria Ciocan s-a clasat pe locul I.

DJST Vâlcea priveşte cu admiraţie către sportivii vâlceni, care au făcut o figură frumoasă, reuşind astfel să demonstreze că în sport dacă pui suflet în ceea ce faci şi munceşti cu seriozitate, inevitabil apar şi rezultatele.

VLAD SOARE