Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Spaghete Bolognese

Ce vă trebuie? 300 g spaghete, 300 g carne tocată amestec, o ceapă, 2 căţei usturoi, 2 linguri ulei de măsline, un morcov (opţional), 100 g ciuperci (proaspete sau conservă), un ardei gras roşu, o linguriţă boia ardei dulce, 100 g pastă roşii, un vârf linguriţă oregano, un vârf linguriţă busuioc, sare, piper negru măcinat, busuioc pentru decor, parmezan ras.

Cum se prepară? Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se călesc în cele două linguri de ulei cu adaos de apă până se înmoaie bine. Se adaugă ciupercile tocate mărunt completând cu câte puţină apă atunci când este cazul. Urmează ardeiul şi morcovul. După ce au fiert vreo 10 min se pune carnea tocată şi se lasă şi ea la călit. Se sărează şi se piperează după gust, se presară boiaua de ardei dulce şi se lasă să fiarbă în continuare la foc mic. Când carnea a fiert aproape complet se diluează pasta de roşii şi se toarnă peste carne. Se condimentează cu oregano şi busuioc după gust.

Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj, în apă cu sare, puse în momentul în care apa a clocotit bine.

Spaghetele bolognese se servesc calde, cu parmezan ras deasupra şi ornate cu busuioc.