Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Somon copt cu legume

Ce vă trebuie? 4 fileuri de somon, 1 lingură de zeamă de lămâie, 1,2 kg castraveți pentru gătit, 2 linguri de mărar tocat, 800 g cartofi, 1 legătură de ceapă verde, 200 ml lapte degresat cald, nucșoară, sare, piper.

Cum se prepară? Asezonați fileurile de somon cu sare, piper și zeamă de lămâie și așezați-le într-o formă pentru sufleu. Curățați castraveții de coajă, tăiați-i pe lungime în jumătăți, îndepărtați semințele și tăiați-le bucăți. Presărați pe castraveți mărar, sare și piper, și adăugați-i la fileurile de somon. Preparați în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de cca. 30 de minute.

Curățați cartofii de coajă, tăiați-i în jumătăți și fierbeți-i în apă cu sare cca 20 de minute. Tăiați ceapa verde rondele. Scurgeți cartofii, zdrobiți-i cu lapte și asezonați-i cu sare, piper și nucșoară. Adăugați rondelele de ceapă verde și amestecați. Serviți piureul de cartofi cu somonul copt cu legume.

Poftă bună!