Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Ruladă de spanac

Ce vă trebuie? Pentru ruladă: 500 spanac, 1 leg ceapă verde, 30 unt, 3 linguri de smântână, 2 ouă, 3 linguri parmezan ras, un praf nucşoară, 30 g unt, sare şi piper.

Pentru umplutură: 1 roşie tocată (60 g), 1 ardei gras tăiat mărunt (60 g), 180 g brânză cremă, 2 linguri smântână, câteva frunze busuioc tocate mărunt, sare şi piper.

Cum se prepară? Spanacul se opăreşte după ce a fost curăţat şi spălat, se scurge de apă şi se taie mărunt, apoi cu ceapa tăiată mărunt se călesc în unt . Se ia de pe foc, se răceşte şi se amestecă cu nucşoară, sare piper, smântâna, gălbenuşurile de ou, parmezan şi la final albuşurile spumă.

Se întinde o foaie de hârtie de copt pe o tavă şi punem amestecul de spanac pe hârtie într-un strat potrivit pentru a se coace o foaie de ruladă. Lăsăm la cuptor 12 -15 min. În acest timp pregătim umplutura din cremă de brânză amestecată cu smântână, roşia cubuleţe, la fel şi ardeiul, şi busuiocul. Se sărează –piperează. Foaia de spanac coaptă se răstoarnă pe o altă coală de hârtie sau un şervet alb din bumbac, se acoperă cu umplutura de brânză şi se rulează cu ajutorul şervetului. Se feliază pentru a se servi.

Poftă bună!