Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Roşii umplute cu orez de post

Ce vă trebuie? 6 roşii; 150 gr orez cu bob rotund; 1 ceapă; 1/4 legătură pătrunjel; 1/4 legătură mărar; 1 ceapă verde; 2 linguri ulei; 50 ml ulei extravirgin de măsline; sare; piper.

Cum se prepară? Se taie căpăcel la roşii şi se scobesc în interior. Se pune sare şi piper înăuntrul roşiilor. Ceapa tocată mărunt se căleşte în uleiul încins, se adaugă orezul şi se lasă la prăjit 5 minute. Se adaugă pulpa de la roşii, tocată foarte bine (eventual cu ajutorul robotului de bucătărie) şi se aduce la fierbere. Se ia de pe foc şi se adaugă verdeţurile tocate mărunt împreună cu condimente (sare, piper, delicat dacă doriţi). Se umplu roşiile cu amestecul format cam 3/4 deoarece orezul se va umfla. Se aşează căpăcelul deasupra, se pun într-o tavă la care adăugăm 3/4 cană de apă fierbinte, se pune şi puţin ulei de măsline şi se dă la cuptor, la 220 grade, 50 minute. Se lasă să sa răcească puţin înainte de a fi servite.

Poftă bună!