Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Papoutsakia

Ce vă trebuie? 6 vinete rotunde, 500 g carne tocată de vită, 3 roşii bine coapte, 2 cepe, 100 ml ulei, 200 g sos alb, 200 g caşcaval uscat, 1 căţel usturoi, sare, piper.

Cum se prepară? Vinetele se taie în două pe lung, se presară cu sare şi se lasă o oră să se elibereze sucul. Între timp, într-o tigaie cu ulei se căleşte ceapa şi, după ce s-a înmuiat, se adaugă carnea care se desface cu lingura de lemn. Se adaugă roşiile tăiate mărunt, usturoiul, sarea, piperul şi apa necesară pentru a fierbe la foc mic, timp de o oră.

Vinetele se şterg şi se prăjesc uşor în ulei, apoi, cu o linguriţă li se scoate miezul care se pune tocat mărunt în amestecul de carne. Se umplu vinetele cu amestecul de carne.

Se pune sos alb pe fiecare vânătă, se presară cu caşcaval ras şi se dau la cuptor pentru 25 de minute.

Poftă bună!