Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Ciorbă de perişoare

Ce vă trebuie? 650 g carne tocată porc, 100 g orez, 4 linguri ulei, 1 buc. ouă, 3 l apă necarbogazoasă, 1 buc. morcovi, 1 buc păstârnac, 100 g ţelină, 1 buc. ceapă galbenă, 1 buc. lămâie, sare, piper.

Cum se prepară? Punem carnea tocată într-un castron, peste care adăugăm orezul ales şi spălat în prealabil, 2 linguri de ulei şi oul. Condimentăm cu sare şi piper, după gust, şi amestecăm, până obţinem o compoziţie omogenă. Din compoziţia rezultată formăm perişoarele. Într-o oală cu apă punem restul de ulei, adăugăm legumele tăiate cubuleţe mici şi lăsăm să fiarbă. După ce au fiert legumele, adăugăm bulionul, zeama de la lămâia stoarsă în prealabil şi sarea şi lăsăm să dea în clocot. Când clocoteşte, adăugăm rând pe rând perişoarele în oală şi le lăsăm la fiert până sunt gata.

Poftă bună!