Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Brânză de capră cu căpşuni

Ce vă trebuie? Brânza de capră: 100 gr brânză proaspătă de capră, 2 linguri zahăr pudră, 3 linguri lapte, 50 ml smântână pentru frişcă. Coulis de căpsuni: 100 gr căpşuni, 1 lingură zahăr pudră, 1 frunză mare busuioc, coajă rasă de la 1/4 lămâie. Pentru asamblare: 6 căpşuni, 1 biscuit Oreo.

Cum se prepară? Se freacă brânza de capră cu zahăr şi lapte până e moale şi cremoasă. Se adaugă smântâna pentru frişca bătută până stă pe tel. Se omogenizează uşor. Se poate păstra la frigider.

Căpşunile, după ce le-aţi curăţat de codiţe, se pun în blender împreună cu restul ingredientelor. Se mixează până obţineţi un piure. Se trece sosul printr-o sită fină. Se păstrează la rece.

Asamblare: se pune un inel de patiserie în centrul unei farfurii; pe margine se aşează căpşuni tăiate în două (cu tăietura spre exterior). Se umple inelul cu jumătate din crema de brânză şi se nivelează cu dosul unei linguriţe; se scoate inelul; în jur se toarnă jumătate de coulis; deasupra se presară biscuitele sfărâmat.

Poftă bună!