Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

POLIŢIA A DECIS: Neagoe de la Ioneşti nu mai are dreptul să deţină arme

Către Redacţia „Vocea Vâlcii”

În atenţia domnului Romeo Popescu

Urmare a articolului apărut în publicaţia dumneavoastră, cu titlul „Primarul Neagoe trebuie trimis în judecată”, prin care faceţi referire la un incident care a avut loc la data de 10 februarie 2014, vă comunicăm următoarele:

Evenimentul a fost mediatizat în Buletinul de presă Nr. 19502/29/11 februarie 2014.

Reiterăm faptul că în urma sesizării faptei, o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului în vederea efectuării cercetărilor şi investigaţiilor ce s-au impus. Totodată, s-a procedat la ridicarea unei arme de vânătoare, calibru 12 mm, precum şi muniţia aferentă.

În urma activităţilor procedurale a fost înregistrat dosar penal cu numărul P/3000090/10.02.2014, în care s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă letală, fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 343, alin. 1 din Codul Penal, dosarul fiind în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgăşani.

De asemenea, a fost dispusă măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire arme şi muniţii.

Conform, art. 300, capitolului III, Titlul I Partea Specială, procurorul, în exercitarea atribuţiei de a conduce şi supravegherea activitatea organelor de cercetare penală, veghează ca actele de urmărire penală să fie efectuate cu respectarea dispoziţiilor legale.

Vă asigurăm de disponibilitate pentru a clarifica orice aspect ce intră în sfera de competenţă a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Cu deosebit respect,

Î. Şeful Inspectoratului, Comisar şef de poliţie – Marin Florian