Acasă Actualitate NEWS ALERT. 17 persoane intoxicate într-un hotel din Râmnicu Vâlcea

NEWS ALERT. 17 persoane intoxicate într-un hotel din Râmnicu Vâlcea

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a fost anunțat, la ora 01:56, prin SNUAU 112, de existența a 17 persoane posibil intoxicate cu o substanta necunoscută într-un hotel din Ramnicu Vâlcea.

Au intervenit, de urgență, următoarele forțe: 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 autospecială cu apă și spumă, 1 SMURD, 1 autospecială CBRN cu 11 subofiteri de la G.I. Rm Valcea, 1 echipaj IPJ cu 2 lucratori, 1 EMUM si 1 EMUA de la SAJ. Au fost prealertate și alte 3 echipaje SMURD (Govora, Dragasani, Brezoi), ne transmit reprezentanții ISU Vâlcea.

Din cele 21 de persoane aflate în hotel: 17 se aflau în locație si 4 nu au fost prezente în momentul manifestării situației de urgență.
Trei dintre acestea prezentau simptome mai grave (tuse, amețeli, iritații oculare și respiratorii). Au fost evaluate medical 5 persoane dintre care două au fost transportate la UPU Vâlcea (un bărbat de 50 de ani și o femeie de 46 de ani).

In urma măsuratorilor efectuate de echipajul CBRN s-a identificat in camera centralei o concentratie de 16 ppm a unei substanțe iritante. Acesta provenea probabil din componența insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13.00 in cursul zilei de 22.11.2022 în incinta hotelului.
Deși în urma discuțiilor cu autoritățile municipale s-a avansat soluția relocării persoanelor cazate în alt resort, dupa ventilarea încăperilor și obținerea valorilor nule la măsuratorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au ales sa ramana pe loc.

Cele doua persoane transportate la UPU Valcea sunt stabile, conștiente, cu efectele simptomelor inițiale mult diminuate.
ISU Vâlcea – Compartimentul de Informare și Relații Publice

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.