Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Polițiștii vâlceni, prezenți printre elevii Liceului Constantin Brâncoveanu din Horezu

Copiii reprezintă centrul oricărei comunități, motiv pentru care, când vine vorba de siguranța lor ne dorim mai mult să prevenim decât să combatem.

 Să fim alături de ei, fizic, printre ei și să înțeleagă faptul că omul în uniformă îi poate salva de la primejdii, e important, însă, considerăm că la fel de important este să le vorbim despre cum să nu ajungă în punctul de a fi salvați de oamenii în uniformă.

Ieri, 20 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au acționat în unitățile de învățământ și,  împreună cu polițiști de la Serviciul Ordine Publică, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, Poliția Oraș Horezu și colegi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea, s-au aflat în mijlocul elevilor de la Liceul Constantin Brâncoveanu Horezu.

În cadrul acestor activități, elevii au fost informați cu privire la răspunderea penală a minorilor, au fost prezentate faptele penale, pe înțelesul elevilor și totodată au fost exouse modalități de diminuare și soluționare a conflictelor.

De asemenea, elevii au primit recomandări importante pentru a conștientiza faptul că în mediul școlar și în societate nu sunt acceptate faptele comise cu violență și nici folosirea limbajelor inadecvate de natură a îi face pe cei din jurul lor să se simtă inferiori, jigniți, de la limbaj nemaifiind decât un pas până la un comportament agresiv ce poate provoca suferințe fizice colegilor acestora.

Noțiunea de bullying și consecințele acestui fenomen au reprezentat un alt aspect abordat de polițiști, care au dorit să transmită copiilor cât mai multe informații utile în adoptarea comportamentelor responsabile în cadrul unităților de învățământ și nu numai.

La activități au participat 180 elevi și 10 cadre didactice.