Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Manifestări spiritual-culturale închinate Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul

În perioada 25-27 septembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului îl cinstește în chip deosebit pe Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, cel care, începând cu anul 1999, a fost ales drept ocrotitorul spiritual al Municipiului Râmnicu-Vâlcea.

Manifestările vor avea loc după următorul program:

  • Duminică, 25 septembrie, de la ora 17.30 va avea loc cea de-a XX-a Sesiune de comunicări a Centrului de Studii Medievale și Premoderne „Sfântul Antim Ivireanul”, eveniment ce se va desfășura în Sala „Gherasim Arhiepiscopul” a Așezământului „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” din cadrul Centrului Eparhial.
  • Luni, 26 septembrie, Simpozionul Național „Experiența luminii dumnezeiești în teologia și spiritualitatea ortodoxă”, eveniment la care vor participa profesori de teologie din cadrul mai multor facultăți din țară, și va debuta la ora 10.00, în Sala „Gherasim Arhiepiscopul” a Așezământului „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”.
  • Tot luni, 26 septembrie, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae”, de la ora 18.00 va fi săvârșită Slujba Privegherii la Sărbătoarea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul.
  • Marți, 27 septembrie, începând cu ora 9.30, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, va săvârși Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de ierarhi din Georgia și din țara noastră pe o scenă special amenajată în fața Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Ierarh Nicolae”.
  • În aceeași zi, de la ora 18.00, Corul de copii „Irmisa” din Ude, Georgia, localitatea natală a Sfântului Antim, va susține Concertul „Vistieria Darurilor”, închinat Sfântului Ocrotitor al Municipiului Râmnicu-Vâlcea și al credincioșilor georgieni, eveniment ce va avea loc la Sala „Gherasim Arhiepiscopul” a Așezământului „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul”.

Acest buchet de evenimete cultural-academice, încununate prin celebrarea și comuniunea liturgică, reprezintă o recunoaștere meritorie a bogatei contribuții în plan duhovnicesc, cultural și administrativ, pe care Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul a avut-o ca păstor al eparhiei Râmnicului.