Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO BĂRBAT găsit într-o grotă de jandarmii din Călimăneşti

Un bărbat din orașul Rovinari, județul Gorj a fost găsit într-o grotă de către jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montani Călimănești.

Totul s-a întâmplat astăzi, în jurul orelor 12.30, când echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe traseul montan Păușa-Stănișoara, a fost sesizat de către turiștii din zonă cu privire la faptul că la aproximativ 1 km de Mânăstirea Stănișoara se află ascuns într-o grotă un bărbat, care cere de mâncare acestora.
După aproximativ o oră de căutări, întrucât grota se afla într-o zonă accidentată și greu accesibilă, bărbatul a fost găsit de către jandarmi , într-o stare precară.
Întrebat de prezența lui în zonă, bărbatul în vârstă de 43 de ani, le-a comunicat jandarmilor faptul că este pustnic și în urmă cu două săptămâni a plecat de acasă din motive religioase, pentru a medita în liniște. De asemenea, bărbatul a mărturisit că cere de mâncare turiștilor, deoarece nu are de unde să își procure întodeauna hrană.
Între timp jandarmii au sunat la apelul unic de urgență 112 pentru a solicita un echipaj de ambulanță, în vederea acordării îngrijirilor medicale.
După minute bune de negocieri, bărbatul a fost convins să își ia lucrurile din grotă – 2 pungi de haine împreună cu o pătură și să meargă la echipajul de ambulanță care îl aștepta. Acesta a primit 2 pachețele de mâncare din partea șoferului de pe ambulanță, respectiv a jandarmilor și acceptat să i se ia doar tensiunea arterială, refuzând deplasarea la spital.
În cele din urmă, bărbatul a fost condus la Halta Păușa și urcat în tren pentru a merge acasă.
Menționăm că la fața locului s-au deplasat și doi agenți de poliție din cadrul Poliției Călimănești pentru încheierea unui proces verbal cu cele întâmplate.