Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dragoste cu năbădăi!A divorțat de 11 ori de același bărbat. A 12-a oară a fost cu „ghinion”…

Începând cu 1988 și până în 2022, o austriacă a divorțat de 11 ori de același bărbat, ei fiind căsătoriți din 1982. Femeia s-a folosit de o lacună din legea divorțului ca să beneficieze de pensia de văduvă pe care a început s-o primească din 1981, când primul ei soț a murit, conform Krone.

În 2022 cazul a ajuns în fața Curții Supreme din Austria, care a invalidat cea de-a 12-a cerere de divorț înaintată de austriacă. Încă din 1981, femeia primise pensie de văduvă după decesul primului ei soț.

Aceasta s-a căsătorit iarăși, în octombrie 1982, și a divorțat, pentru prima oară, în 1988. Mai departe a urmat un șir întreg de căsătorii și divorțuri, toate cu același bărbat. În aproape trei decenii, femeia a divorțat de 11 ori, chiar dacă cei doi soți încă locuiau împreună în aceeași gospodărie. De asemenea, după fiecare divorț, austriaca a primit pensia de văduvă, la care avea dreptul după moarte primul soț și o indemnizație în valoare de 2,5 ori din cuantumul pensiei. Când a intentat al 12-lea divorț, în anul 2022, Casa de Asigurări de Pensii (Pensionsversicherungsanstalt) nu a vrut să-i mai dea bani.

După ce a dat în judecată autoritatea și a trecut prin toate instanțele, cererea de divorț a femeii a fost respinsă de cea mai înaltă instanță austriacă. Curtea Supremă a evocat „utilizarea abuzivă a legii divorțului”, iar argumentul ei, că s-a certat cu soțul nu a fost deloc convingător pentru autorități.

Pentru că al 12-lea divorț este invalid, austriaca este încă măritată cu soțul ei. „Soții au susținut în mod fals că nu se mai înțeleg și astfel au obținut divorțul de comun acord, chiar dacă nu au fost îndeplinite condițiile pentru aceasta, cel mai recent divorț este invalid”, a reieșit din decizia Curții Supreme.