Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Comunicat de presă. Tinerii din Golești au un spațiu special pentru ei

Vineri 23 februarie 2024, ora 11.00 se inaugurează “Centrul Tinerilor din Golești” la Școala Vătășești, singurul centru pentru tineri din mediu rural din județ.

Crearea și amenajarea unui spatiu destinat tinerilor face parte din activitățile proiectului “Centrul Tinerilor din Golești”, inițativă a 5 tineri goleșteni, susținută de Asociația pentru Tineri Streets și Primăria Golești, care a acordat gratuit spațiul.

Scopul proiectului este creearea unui context favorabil dezvoltării personale a tinerilor din comuna Golești.

Obiectivele sunt:
-Cresterea nivelului de implicare a 40 de tineri din Golești timp de 12 luni prin folosirea de metode nonformale
-Creearea și amenajarea Centrului tinerilor din Golești
-Dezvoltarea competentelor civice, sociale a 40 tineri din Golești timp de 12 luni bazate pe toleranță, respect, solidaritate si echitate

Ideea acestui proiect a venit din nevoia noastră, a tinerilor goleșteni de a avea un loc în care să ne întâlim, să ne punem în practică ideile, să ne dezvoltăm, să ne îmbunătățim abilitățile.

În perioada premergătoare deschiderii oficiale, voluntarii care ni s-au alăturat, au dat dovada de solidaritate și cooperare și s-au implicat în amenajarea spațiului – au zugravit, au vopsit geamurile, ușile, au recondiționat parchetul, într-o atmosferă entuziastă și relaxantă. Fiecare tânăr a contribuit în funcție de abilitațile deținute sau pe care le-a dorit să și le dezvolte.
În acest demers am fost sprijiniți de Școala Popești, Asociația Umbreluța Colorată și SC RALUNIC SRL.

În lunile următoare se vor desfășura ateliere de reciclare selectivă, de reutilizare creativă, un campionat de fotbal, ateliere de dezvoltare personală, lucru în echipă, gestionarea emoțiilor și alte activități creativ –educative.

Odată creeat, Centrul Tinerilor Golesti va reprezenta un incubator de proiecte destinate atât tinerilor cât și altor cetățeni ai comunei, proiecte creative ce vor viza promovarea valorilor democratice și dezvoltarea spiritului civic, dezvoltarea deprinderilor de viață, petrecerea plăcută și utilă a timpului liber.

Copii și tinerii care vor participa la activitățile desfășurate la Centrul Tinerilor își vor spori încrederea în sine, toleranța, curajul de a-și asuma responabilități, de a se implica în viața comunității, de a găsi soluții originale la diverse probleme. Astfel, vor fi dornici sa producă o schimbare în comunitate, sa inspire și alte persoane și, colaborând, să devină o generație responsabilă, productivă, sociabilă și sustenabilă.

Proiectul este finanțat de Corpul European de Solidaritate.

Corpul European de Solidaritate urmărește să promoveze solidaritatea, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene, în principal prin voluntariat, pentru a spori implicarea tinerilor. Acțiunile derulate în cadrul Corpului European de Solidaritate, contribuie la consolidarea coeziunii, solidarității, democrației și cetățeniei în Europa, răspunzând provocărilor societății și punând accent pe promovarea incluziunii sociale.

Coordonator proiect,
Andreea Răducu