Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

A fost destructurată o reţea de 50 de proxeneţi

INFRACŢIUNI. Cu fiecare an care trece, tot mai mulţi oameni devin victimele traficului de persoane. La acest moment, statisticile care fac referire la acest fenomen, deosebit de grav, sunt de-a dreptul îngrijorătoare. Din fericire, zilele trecute s-a reuşit destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit pe raza judeţelor Olt şi Gorj, specializat în traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism şi spălare de bani, format din 50 de membri.

În data de 18 aprilie 2012, Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au efectuat 26 de percheziţii domiciliare (19 în oraşul Balş, 3 în judeţul Gorj, 2 în municipiul Târgu – Jiu, 1 în judeţul Olt şi 1 în oraşul Filiaşi), în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit pe raza judeţelor Olt şi Gorj, specializat în traficul de persoane, traficul de minori, proxenetism şi spălare de bani. „Cei 50 de membri ai grupării au racolat peste 150 de victime, persoane de sex feminin, majore şi minore, cu vârste cuprinse între 16 şi 18  ani, provenind din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Gorj”, se arată în comunicatul DIICOT.

Menţionăm că victimele erau transportate în Italia şi obligate să se prostitueze în  oraşul Milano şi în zonele adiacente, iar banii obţinuţi erau luaţi de „peştii” acestora. Membrii grupării au obţinut din activitatea infracţională suma de peste 2.000.000 de Euro. „La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse pentru audieri un număr de 31 de persoane. Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară  din cadrul B.C.C.O. Craiova şi cu suportul tehnic al S.R.I. – Secţia Judeţeană Olt”, ne informează DIICOT.

 OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU