Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

” Banda lui Bulă” a speriat zona Horezu

INFRACȚUNI. După ce au fost prin și în flagrant delict când furau din casa unui bătrân din localitatea Lăpușata suma de 8.145 lei, trei tineri sunt lăsați în libertate de magistrații din Horezu. Organizați într-o bandă, intitulată ” Banda lui Bulă” , de mai bine de doi ani, bărbații mai au la activ încă șase mari furturi. Pentru a le dovedi vinovăția în cele șiapte infracțiuni, oamenii legii au făcut și cinci percheziții domiciliare, fiind identificate bunuri ce provin din infracțiuni.

Marți, 7 februarie a.c., polițiștii din Horezu au prins o bandă de hoți, cunoscută ca ” Banda lui Bulă” , care pe parcursul ultimilor ani a terorizat o întreagă comunitate. Valentin D., de 23 de ani, V.R., de 17 ani, și D.C., de 16 ani (zis și Bulă), din localitatea Copăceni, aveau la activ șiapte mari furturi din locuințe și societăți comerciale când au fost prin și. Ultima spargere a acestora a fost chiar la începutul acestei luni, când tinerii au intrat prin efracție în locuința din localitatea Lăpușata a lui Marin Porumb și au furat nu mai puțin de 8.145 lei. Ei au fost prin și în flagrant, însă nu au fost reținuți pe loc de polițiști. Mai apoi, tinerii s-au sustras urmăririi penale, fugind din localitate și fiind prin și în Sibiu. ” Am reu șit să-i localizăm în Sibiu și, pentru că s-au sustras urmăririi penale, pe doi dintre ei i-am reținut pentru 24 de ore. Trebuie să precizez că cei trei tineri mai sunt implicați în alte șase cauze de furt, care au fost deja dovedite. Pagubele acestor furturi se ridică la suma de 1.000 de euro și 10.000 lei. În privința ultimului furt, cel de la Lăpușata, am aflat că cei trei tineri au lucrat sezonieri la păgubit și de aceea au șitiut unde ține banii” „ne-a declarat șieful Poliției Orășenești Horezu, comisar-șef Nicolae Sărdărescu. Pentru a le dovedi vinovăția în cele șiapte infracțiuni, oamenii legii au făcut și cinci percheziții domiciliare, fiind identificate bunuri ce provin din infracțiuni.

Așadar, doi dintre tineri au fost reținuți de polițiștii din Horezu pentru 24 de ore, iar pentru cel mai mic de vârstă, Bulă, s-a decis cercetarea lui în stare de libertate. Valentin D. și V.R. au fost propu și spre arestare preventivă pentru 29 de zile Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu. Miercuri, 8 februarie a.c., magistrații au refuzat însă încarcerarea infractorilor, dispunând doar măsura interdicției de a părăsi localitatea.

Primarul din Copăceni, nemulțumit de decizia judecătorilor

Decizia de a nu-i aresta preventiv pe tinerii hoți i-a nemulțumit pe cetățenii din zona Horezu, dar în special pe cei din localitatea Copăceni și pe primarul acestei comune, Nicolae Mazilu. Oamenii spun că de ani întregi tinerii terorizează o întreagă comunitate, furând tot ce prind în cale. Ei fac parte din familii dezorganizate și nimeni nu a reu șit până acum să-i împiedice să facă numai rele în localitatea Copăceni și în zonele arondate orașului Horezu. ” Îi cunoaștem de foarte mult timp și pot să vă spun că au terorizat tot satul. Au început să fure de mai bine de doi ani și oamenii s-au săturat. Nu înțeleg de ce nu se ia nicio măsură și sunt lăsați în libertate în condițiile în care ei au fost prin și în flagrant. Fac parte din familii dezorganizate, iar unul dintre ei este de etnie rromă” „susține Nicolae Mazilu, primarul localității Copăceni.

CLAUDIA STANCIU