Acasă Pataliputra Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Se pare că noul premier al României, Mihai Răzvan Ungureanu, are la Vâlcea nu un prieten – Dragi to’ară și și pretini, vă anunț cu mare bucurie în suflet că a sosit ziua lui Felix și a lui Năstase Patru-Case – Site-ul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea este unul atipic – Ultimele bancuri cu Boc – Mare tam-tam făcut de directorul teatrului Ariel din Râmnicu Vâlcea, Doina Migleczi, despre „succesurile  de la București – Ponta și Antonescu nu vor să guverneze, de fapt – Cică vâlcenii au un noroc chior că-l au ca prefect pe Petre Ungureanu

– Se pare că noul premier al României, Mihai Răzvan Ungureanu, are la Vâlcea nu un prieten, ci un dușman, în persoana generalului de Securitate, Marin Vâlcea, pe care l-a trimis în rezervă imediat de cum a devenit director SIE. Șeful SIE cunoștea problemele grave cu care se confruntă diplomația și spionajul extern românești, încă de pe vremea când era secretar de stat în MAE. În această calitate, Ungureanu a avut parte, în anul 1999, de o primă vizită oficială în Japonia, unde a dat piept cu gerontocrația japoneză și cu mafia securistă din cadrul Ambasadei României la Tokio. O reprezentanță condusă la vremea aceea de generalul Marin Vâlcea, un greu al Securității comuniste. De și avea datoria să aranjeze toate detaliile vizitei, Vâlcea nu a mișcat un deget. Presa centrală a comentat pe larg eșecul vizitei. Cine este acest general de securitate? Bun prieten cu Ion Iliescu, Vâlcea a fost director al OJT Brașov până la Revoluție. Fost șief de misiune la Teheran. Adjunct al ambasadorului Eugen Dijmărescu, Vâlcea conducea Ambasada României la Tokio din umbră. Era un bun organizator de chiolhanuri. Se spune că închiria ambasada pentru tot felul de evenimente bizare. „România Liber㠝 a mai scris despre petrecerile și chiolhanurile bizare, organizate pentru japonezi ¦ Vâlcea pregătea vizitele externe ale directorului SIE, Fulga din mandatul lui Ion Iliescu. Tot Vâlcea îi controla pe delegații sosiți în România. Anumite gafe strict secrete care țin de episodul răpirii și ulterioarei eliberări a celor trei ziariști în Irak, care puteau compromite chiar operațiunea de salvare, l-au determinat pe directorul SIE să îl trimită definitiv în rezervă pe Marin Vâlcea.

Dragi to’ară și și pretini, vă anunț cu mare bucurie în suflet că a sosit ziua lui Felix și a lui Năstase Patru-Case. De astăzi, procurorii vor arde toate dosarele penale USL și vor scoate la tarabă dosarele PDL. Domnul Năstase va primi achitarea (dosarul Zambaccian nu mai are relevanță). Domnul Felix va primi, cu scuzele de rigoare, achitarea CEDO. Domnul Antonescu nu va mai fi nevoit să se scoale la ora 10 sau 11 dimineața și își va relua plimbările prin Bruxelles. USL va conduce țara așa cum și-a dorit: alegerile locale vor fi organizate de PSD, iar DNA, DIICOT și ANI vor dispărea de pe fața pământului. Vor veni alți procurori, nu tineri, dar cu mare dorință de afirmare. Revoluționarii își vor re-primi indemnizația; profesorii își vor re-primi salariile crescute cu 80% în 2007 și 2008; medicii de familie vor putea, relaxați, să prescrie medicamente străine; autostrăzi noi vor fi inaugurate numai de USL, în câteva luni, nu cu țârâita; Bechtel va reveni în forță; bulevardele Bucureștiului se vor transforma în piste pentru piloți și co-piloți, după ora 11 p.m. Vin ai noștri! Flores, flores!

– Site-ul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea este unul atipic. Printre noianul de informații despre asigurări, explicate greoi, de parcă bieții oameni ar trebui să fie somități în materie, găsim și o secțiune intitulată „Puțină istorie , unde aflăm că „în sudul județului, la Bugiulești, s-au găsit cele mai vechi urme de hominizi din Europa, apreciate a fi cu circa 2.000.000 ani î.Hr. „Cunoscută sub numele de „Australanthropus olteniens , aceasta reprezintă prima legătură a antropogenezei europene , aflăm de pe site-ul CAS. Istoria numai puțină nu e, căci dacă ai răbdarea să citești, constați că nu e oleacă de istorie, ci pagini întregi, în care ți se explică cum a evoluat umanitatea de la omul antic până la cel modern. Ceea ce am înțeles noi, lecturând, recunoaștem nu în totalitate postarea celor de la CAS despre istoria județului, pentru că nu ne-am găsit niciodată timpul necesar, este că omul, trecând prin diverse ere ale civilizației, una mai importantă decât alta, a trăit bine mersi și fără asigurări de sănătate, care, în România sunt, oricum, apă de ploaie. Noi am fi vrut să șitim, poate ne pot răspunde cei de la CAS Vâlcea, fiind de acord a le lăsa și timpul necesar la dispoziție pentru a se documenta dacă este cazul, dacă cumva hominizii aceia de pe site-ul lor mai erau numiți și „Australanthropus olteniens asiguratus medicalus . Dacă nu, ar fi bine să le schimbe denumirea și să ne povestească ceva și despre serviciile medicale din aceea vreme. Ne interesează cât era pe vremea aia vizita la vraci, cât costau leacurile din ierburi și câți bani costa „spitalizarea  în bordeiul tămăduitorului și cum erau decontate serviciile. Revenind la lucruri mai serioase, trebuie spus că cei care au conceput informațiile ce au fost postate pe site, trebuie să fi avut și ei niște origini de „hominizi olteniens ineptus .

Ultimele bancuri cu Boc: * De ce după ce și-a anunțat demisia Boc s-a închis pentru o oră singur în cabinet? Ca să bocească. * Cum era Boc după ce s-a întors de la deszăpezit pe autostradă? Înghețat bocnă.* Cui a predat Boc guvernul? Lui Predoiu. * De ce Ponta trece zilnic pe la Parlament, de și este în grevă parlamentară? Ca să ponteze. * Moare țiganul, iar în Rai se-ntâlnește cu Ceaușescu. – Măi țigane, când a fost mai bine, în vremea mea sau acum? – În vremea ta, jupâne, că pă vremea ta politicienii făcea politică, muncitorii lucrau și țiganii furau. Acu’ însă… politicienii fură, muncitorii fac politică, și toți vrea… să lucrez eu.

– Mare tam-tam făcut de directorul teatrului Ariel din Râmnicu Vâlcea, Doina Migleczi, despre „succesurile  de la București. Spunem „succesuri  pentru că opinia publică locală a fost complet dezinformată, inclusiv primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, ordonatorul de credite care ar cam trebui să-i taie din fonduri. Teatrul Ariel a fost prezent la București, unde a susținut o reprezentație CATASTROFALĂ, așa cum a remarcat-o critica de specialitate din capitală. Unul dintre acești critici, Ileana Lucaciu, pune degetul pe rană și spune adevărul despre cum joacă aventurierii de la Vâlcea. Spicuim câteva considerații: „Din păcate, acest spectacol urma calea unei lecturi scenice simpliste, chiar învechite ca aplicație teatrală. Jocul actorilor era împins la marginea scenei Sălii Studio, cu fața către public, și replica era recitată exterior de actori, iar personajele nu intrau astfel, în relație. Perceperea comicului situațiilor era aproape inexistentă. Râsul spectatorilor intervenea destul de rar, mai ales în momentele de pretinsă originalitate, vulgar tratate scenic . Sau „Doina Migleczi și-a asumat rolul de regizor, ca și pe cel de scenograf. Decorul aglomera haotic pe scenă și chiar într-o parte pătrundeau spre sală, niște așa-zise schele cu o funcționalitate inexpresivă, ce îngreunau și mișcarea scenică a actorilor  sau „Jucau în tonalități false, personajele deveneau scheme . Alin Păiuș prezenta în Jupân Dumitrache Titircă Inimă Rea, o caricatură stridentă, neinspirat distribuit în Chiriac era Gabriel Popescu, și personajul devenea un june prim de telenovelă; o caricatură fără haz era Rică Venturiano prin Ionuț Mocanu; un Spiridon fragil caracterizat era atribuit Mădălinei Floroaica . Ca în final să apară o concluzie tristă pentru Arielul provincialul spectacol  „O noapte furtunoas㠝, care este un rezumat stângaci al piesei, dedicat parcă elevilor care nu-l citesc pe Caragiale, dar trebuie să cunoască primar subiectul pentru testele aplicate la școal㠝. Așa că doamnă Migleczi, mai bine stăteați acasă. Ne-am mai făcut de râs și la oraș. Și din demnitate nu trebuia să ne mințiți în acea conferință de presă ¦

– Ponta și Antonescu nu vor să guverneze, de fapt. Pe timp de criză e greu să furi, control european, popularitate în scădere etc. Interesul lor nu este guvernarea, ci ajungerea la putere pentru a spăla dosarele propriilor membri de partid, care sunt băgați în maroniul de latrină până-n creștet. Aici se duce, de fapt, lupta. Vor accepta cu ușurință închisoarea alde Năstase, Iliescu, Patriciu, Voiculescu, Hrebenciuc, Mitrea și Fenechiu? Nu, nu vor accepta. Prin urmare, trebuie alegeri anticipate, trebuie înlăturat Băsescu, trebuie adu și oamenii „de cas㠝 și gata! Dosarele se vor prescrie, iar infractorii mai sus citați vor scăpa basma curată. Aceasta este, de fapt, adevărata miză.

– Cică vâlcenii au un noroc chior că-l au ca prefect pe Petre Ungureanu. Județul Vâlcea a fost închis traficului, săptămâna trecută, din cauza vecinilor noștri de graniță, a celor doi prefecți care au stat și au admirat zăpada în loc să elibereze drumurile.  Prefectul Petre Ungureanu susține că Vâlcea a scăpat datorită prefectului ,,care este , unul deștept, plin de tact și mare iubitor de vânzoleală pe drumurile patriei sau poate nu. „Procedura instituită de Guvern este bună, dar nu implică prea mult prefecții, sunt doar coordonatori. Cu toate acestea, cu tactul care mă caracterizează, și pentru că sunt deștept, am reu șit să impun o colaborare între ceilalți doi, trei prefecți și de acum înainte ne vom coordona mai bine acțiunile astfel încât să evităm blocajele de data trecut㠝 “ dixit mai marele guvernului de la noi. Se pare că prefectul a preluat modelul colegului său de palier, pesedistul Ion Cîlea, și muncește de dimineața până noaptea și mai doarme și cu telefonul sub pernă, spre binele poporului.

– Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.