Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Sursa foto: TVR1

VÂLCEA: Un bărbat susține că a fost agresat și dus cu forța în maşina poliţiei

Sursa foto: TVR1

Trei polițiști din Vâlcea sunt acuzați de abuz în serviciu de un bărbat care a refuzat să se prezinte la audieri. Victima este martor într-un dosar de tâlhărie.

În urmă cu aproape o săptămână, trei polițiști au venit să pună în aplicare un mandat de aducere. Alexandru Dugulan era citat ca martor într-un dosar penal de tâlhărie în care un afacerist local a fost deposedat, la sfârşitul lunii trecute, de 55.000 lei. Bărbatul susține că a fost băgat cu forța în maşină, iar vecinii au asistat la incident. 

Bărbatul a fost citat de mai multe ori pentru a fi audiat, însă nu s-a prezentat niciodată. De aceea, polițiștii de la Investigații Criminale au emis un mandat de aducere pe care l-au pus în executare. Victima susține că polițiștii nu s-au legitimat și l-au băgat cu forța în mașină pentru a-l duce la secție. Toată scena a avut loc în fața blocului unde locuiește reclamantul, în zona Ostroveni din Râmnicu Vâlcea, sub privirile mai multor martori.

„Au venit pur şi simplu la mine şi au tras de mine. Nu mi s-a spus din ce cauză am fost chemat, nu am primit nici o citaţie de la poliţie. Eram cu copilul când s-a întâmplat. Copilul s-a pus pe urlat, toţi vecinii zbierau, până şi nişte oameni care locuiau la mansarda din blocul vecin zbierau la poliţişti ca să mă lase în pace. Eu le-am spus că dacă nu îmi arată nici un document, nu mă urc în maşină” a declarat Alexandru Dugulan pentru TVR1.

„L-au abordat pe prietenul meu. I-au zis să se ducă cu ei, pur şi simplu, fără să se legitimeze, fără să îi spună despre ce este vorba. L-au tras în spatele blocului şi apoi l-au bruscat” a declarat un martor la incident pentru TVR1.

Cei trei polițiști de la Investigații Criminale vor da explicații pentru acuzațiile aduse. În prezent, la IPJ Vâlcea este în desfăşurare o anchetă internă, deoarece victima a depus sesizare împotriva poliţiştilor.