Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: pressalert.ro

Trafic de influenţă pentru obţinerea permisului! Infractorii, prinşi de DGA Vâlcea!

Foto: pressalert.roÎn naivitatea lor, doi tineri din judeţul Vâlcea au crezut că îi pot trage ţeapă unei fete şi vor scăpa nepedepsiţi. Este vorba despre Ionuţ Florin Dogaru, din Râmnicu Vâlcea, şi Ionel Adrian Mazilu, din oraşul Berbeşti, care au păcălit o tânără abia ieşită de pe băncile liceului că o vor ajuta să-şi ia permisul de conducere.

Cei doi indivizi au pretins că au cunoştinţe şi pile la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vâlcea şi o vor ajuta, în schimbul unei sume de bani, să treacă examenul practic (proba „pe oraş”) pentru a obţine permisul de conducere. Fata, Andreea M. – din oraşul Berbeşti, i-a cerut tatălui său 300 de euro, bani pe care i-a dat acuzaţilor Ionuţ Florin Dogaru şi Ionel Adrian Mazilu, fiind convinsă că nu trebuie să mai depună niciun efort şi că va obţine uşor carnetul de şofer.

Numai că nu a fost aşa, pentru că la examenul practic fata a picat cu brio, ea realizând atunci că a fost păcălită şi că indivizii care i-au promis că intervin pe lângă poliţiştii de la „Permise” au păcălit-o. Astfel că, Andreea M. a făcut o plângere împotriva lor, plângere care a ajuns pe masa lucrătorilor de la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Vâlcea, care, alături de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au demarat o anchetă.

După strângerea probelor necesare şi audierea celor implicaţi în dosar, DGA – Serviciul Judeţean Vâlcea şi procurorii vâlceni au luat decizia de a-i trimite în judecată, în stare de libertate, pe cei doi ţepari. Dosarul a fost înregistrat marţi, 13 octombrie 2015, pe rolul instanţei Tribunalului Vâlcea, iar Ionuţ Florin Dogaru şi Ionel Adrian Mazilu sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă de la 2 la 7 ani de închisoare, conform art. 291 din noul Cod Penal.