Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Beneficiile miraculoase ale bananelor

Bananele sunt fructe bogate în fibre cu o mulțime de beneficii pentru sănătate, au un conținut crescut de nutrienți și pot fi ușor incluse în dieta zilnică.

1. Ajută la slăbit

Cercetătorii au demonstrat că bananele se potrivesc perfect într-o cură de slăbire. Sunt sărace în calorii şi grăsimi. În plus, au şi un conţinut ridicat de fibre şi de potasiu.

2. Previn accidentul vascular cerebral

Una dintre cele mai importante surse de potasiu este banana, iar experţii spun că persoanele care au în organism o cantitate mare din acest mineral îşi scad riscul accidentului vascular cu 24%.

3. Combat ulcerul

Consumul regulat de banane protejează împotriva ulcerului. Anumite componenteale bananelor creează o barieră de protecţie în stomac împotriva acidului hidrocloric. Acestea conţin, de asemenea inhibitori de protează care elimină din stomac anumite bacterii implicate în apariţia ulcerului.

4. Îmbunătăţesc vederea

Bananele conțin vitamina A importantă pentru protejarea ochilor. Consumul regulat a acestei vitamine scade riscul de orbire.

Un studiu publicat în Arhivele de Oftalmologie arată că prin consumul a trei sau mai multe fructe pe zi se previne degenerescenţa maculară, prima cauză a pierderii vederii la persoanele în vârstă.

5. Luptă împotriva cancerului

Potrivit studiilor japoneze, o banană coaptă bine, cu coaja pătată, produce o substanţă numită TNF (Factor de necroză tumorală), care distruge celulele tumorale. Cu cât coaja este mai întunecată, cu atât are proprietăţi mai puternice anti-cancer şi de întărire a imunităţii.

6. Leac pentru mahmureală

De asemenea, se pare că sunt excelente pentru mahmureală, deoarece au un conţinut bogat în potasiu. „Mănâncă una înainte să te culci sau dimineaţa, imediat după ce te-ai trezit şi vei scăpa de simptomele mahmurelii”, sună sfatul specialiştilor.