Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Viperele” au scăpat de cantonament

• Fotbal, Liga a II-a
• CSM a intrat în linie dreaptă pentru pregătirea debutului în noul sezon competiţional

Fotbaliştii de la CSM Râmnicu Vâlcea au terminat cea mai dificilă perioadă a acestei pauze competiţionale, cantonamentul centralizat. După două săptămâni în care Pelici, Ivan şi Tufişi au pus accentul pe pregătirea fizică, au mai rămas aproape trei săptămâni în care noul sezon este pregătit mai mult din punct de vedere tehnic-tactic. „S-a muncit mult în acest cantonament, băieţii au reacţionat bine la efort. Au înţeles că perioada de acumulări fizice o să-i ajute mult în campionat”, spune antrenorul principal al echipei din Zăvoi, Alex Pelici.

Două victorii în amicale

CSM a susţinut şi primele două meciuri amicale în cadrul cantonamentului centralizat, reuşind să se impună în ambele. Vâlcenii au trecut cu 2-0 de CS Şirineasa, golurile fiind marcate de Marius Staiccu şi Andrei Luduşan, după faze de atac reuşite. Pelici a început întâlnirea în formula: Fildan – Deaconescu, I. Stoica, Cucui, A. Marin – Iordache, Neagoe – Vasile, Luduşan, Firţulescu – Staicu. Au intrat în repriza secundă: D.Geantă, Al.Ionescu, Pîrvulescu, Bratu, Cârciumaru, M.Ion, Dumitraşcu, Cl. Ştefan, Piscanu, Pătularu, B. Geantă, Petrescu, Preda, Voinea, Georgescu. Partida a doua a fost una spectaculoasă, în faţa formaţiei de eşalon trei, Juventus Bucureşti. Oaspeţii au condus cu 1-0 şi 2-1 şi au intrat la pauză în avantaj minim, 3-2. În partea a doua a întâlnirii „viperele” au revenit spectaculos şi s-au impus în final cu 6-4. Pentru echipa noastră au marcat: Firţulescu, Staicu, Piscanu, Stoica, Geantă şi Georgescu. Tehnicianul principal al oltenilor a schimbat unsprezecele de start, faţă de meciul cu Şirineasa: Dozescu – Deaconescu, Pîrvulescu, Cucui, A. Ionescu – Dumitraşcu, Neagoe – Vasile, Piscanu, Predulete – B. Geantă. Au mai jucat: D. Geantă, Fildan – Luduşan, Iordache, Firţulescu, I. Stoica, Staicu, Bratu, Cârciumaru, M. Ion, A. Marin, Cl. Ştefan, Petrescu, Preda, Voinea, R. Georgescu.

Rapid Bucureşti vine la Măciuca!

CSM Râmnicu Vâlcea joacă următorul meci amical tot pe propiul teren, în faţa unei alte echipe de eşalon III, Metalurgistul Cugir, miercuri. Partida de prezentare a lotului va avea loc pe data de 15 august, în faţa unei echipe de legendă a fotbalului românesc, Rapid Bucureşti. Meciul va avea loc la baza sportivă de la Măciuca, cu prilejul zilei localităţii vâlcene. De altfel, elevii lui Alex Pelici vor susţine un al doilea cantonament tocmai la Măciuca, la singura pensiune din comună.

Alex Ciobanu a plecat în Oman

Preparatorul fizic, Alexandru Ciobanu, nu va mai face parte din staff-ul thnic al echipei din Zăvoi. Acesta a prins un contract avantajos din punct de vedere financiar la ehipa campioană a statutul Oman, Al Oruba, acolo unde ar putea ajunge şi un antrenor secund din România. În sezonul trecut, Alex Ciobanu a fost preparator fizic la echipa de seniori şi a preluat ca „principal” formaţiile de Liga a IV-a şi juniori republicani A. A reuşit să ajungă până în finala Cupei Federaţiei, pierdută după loviturile de la 11 metri contra sătmărenilor de la Olimpia.

„Şarpele” vrea să revină la forma care l-a consacrat

Atacantul Albert Voinea s-a remarcat în momentul transferului la Damila Măciuca. „Şarpele” a venit sub formă de împrumut de la Pandurii Târgu Jiu şi a reuşit să înscrie 12 goluri într–un tur de campionat. De atunci a mai evoluat la diverse formaţii: CSU Craiova, Metalul Reşiţa sau Şoimii Pâncota dar a fost departe de forma care l-a consacrat. În această vară a revenit la Vâlcea şi are planuri mari: „Am revenit cu gândul de a încerca să ajut la noul proiect. Ne dorim o clasare cât mai bună în noul campionat, ştim că vom avea parte de o serie puternică. Cu un grup unit, cu ajutorul tuturor celor de lângă noi, eu cred că ne vom prezenta bine şi vom face un sezon bun. Am fost golgheter la Damila dar nu vreau să vin acum cu anumite promisiuni. Tot ce pot promite, însă, este că voi da tot ce este mai bun şi să fac tot ce pot pentru ajuta echipa.”

Nu s-a retras nimeni. Două serii de 14

În ciuda prelungirii termenului cu încă o săptămână, nicio echipă din cele 28 înscrise în noul sezon al Ligii 2, ediţia 2015-2016, nu s-a retras. În aceste condiţii, campionatul eşalonului secund va avea două serii, fiecare cu câte 14 echipe. Vor promova primele clasate în Seria I, respectiv Seria II, în timp ce echipele de pe locurile secunde vor susţine baraj. La finalul sezonului regulat retrogradează direct ultimele două echipe. După play-out mai „pică” ultimele două clasate, în timp ce prima formaţie care este deasupra liniei susţine un baraj de supravieţuire în eşalonul secund.