Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Totul sau nimic!

Elevele lui Dumitru Muşi nu au decât varianta victoriei în disputa cu SCM Craiova pentru a rămâne în cărţile calificării în play-off

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea joacă în etapa a treia a returului Ligii Naţionale un meci de totul sau nimic. Elevele lui Dumitru Muşi vor întâlni, pe propriul teren, formaţia craioveană, SCM şi au ca unică variantă victoria, singura care le mai ţine în cursa pentru play-off, cu şanse reale. În acest moment oltencele de la Vâlcea sunt pe locul 9 al ierarhiei, primul sub linie, la un punct distanţă de CSM Ploieşti şi la două de HC Zalău, principalele contracandidate la accederea la turneul final.

Piază rea pentru HCM

SCM Craiova este o adevărată piază rea pentru gruparea vâlceană pe care a învins-o de câte ori a avut ocazia, fie că a fost vorba de meciuri oficiale sau amicale. Mai mult decât atât, la începutul pregătirilor pentru acest campionat, craiovencele au reuşit să câştige la Vâlcea şi la Craiova partidele amicale, lucru care a dus la demiterea tehnicianului tehnic, Simona Gogârlă de la cârma municipalelor. A urmat meci oficial, în turul campionatului, câştigat şi el de elevele lui Aurelian Roşca, antrenor care a făcut istorie la Oltchim, la echipa naţională şi la naţionala de tineret cu care a cucerit aurul mondial în 2014. În disputa oficială victoria a fost una clară pentru echipa din Bănie, cu scorul de 24-18, după ce la pauză a condus cu 15-11. În fine, şirul succeselor craiovene a continuat şi în ediţia din decembrie a Memorialului Constantin Tită, reuşind de altfel să îşi adjudece şi trofeul pus în joc. În cazul în care vâlcencele nu vor sparge gheaţa nici de această dată, se poate pune în discuţie şi înlocuirea lui Dumitru Muşi, în condiţiile în care aceasta ar bifa două rezultate slabe consecutive şi obiectivul ar fi, în mare parte, unul compromis.

Craiova, în scădere de formă

În prima parte a campionatului, SCM Craiova a fost, fără doar şi poate, surpriza plăcută a Ligii naţionale. Gruparea din Bănie a beneficiat şi de cele trei puncte câştigate la masa verde în meciul cu CSM Bucureşti, pe care-l pierduseră pe teren şi au intrat în pauza competiţională pe un nesperat loc secund, după HCM Baia Mare. După doar două etape scurse din acest retur, SCM a ajuns până pe patru, după ce a cedat în deplasare contra băimărencelor şi pe propriul teren cu HCM Roman. Craiova a scăzut mult în valoare după ce a pierdut o piesă de bază, Aneta Pârvuţ, handbalistă care s-a întors la HCM Baia Mare, echipă de unde fusese împrumutată.

Etapă cu favorite clare

Exceptând meciul de la Râmnicu Vâlcea, în celelalte meciuri sunt favorite clare la victorie. HC Zalău merge pe terenul ultimei clasate, Mureşul Târgu Mureş şi în mod normal câştigă toate cele trei puncte puse în joc. Principalele favorite la câştigarea titlului naţional, HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti nu au nici ele meciuri dificile, pe propriul teren cu Cetate Deva, respectiv la Bucureşti cu Universitatea Jolidon Cluj. De urmărit mai este doar partida de la Roman, acolo unde se deplasează CSM Ploieşti, pentru vâlcence fiind avantajoasă o victorie a gazdelor sau măcar un rezultat de egalitate, situaţie în care vâlcencele revin pe locul 8 dacă se impun contra Craiovei.

SCM Craiova (antrenor Aurelian Roşca):

Mirela Paşca, Ionica Munteanu (portari), Andreea Ianaşi, Anca Amariei, Carmen Şelaru-Ilie, Mădălina Zamfirescu, Alexandra Georgescu, Ana-Maria Tănăsie, Ane Eidem, Ana-Maria Apipie, Irina Lazarin, Cristina Florică, Cyinthia Tomescu, Cătălina Cioaric, Mădălina Bonea

Programul etapei:

SC Mureşul Tg. Mureş – HC Zalău
HC Dunărea Brăila – CSM Unirea Slobozia
CSM Bucureşti – „U” Jolidon Cluj
HCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova
HCM Roman – CSM Ploieşti
HCM Baia Mare – CSM Cetate Devatrans
ASC Corona Braşov – „U” Neptun Constanţa