Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Foto: Acțiunea Poliției „BUS&TRUCK” s-a lăsat cu amenzi de 8.795 de lei.

Astăzi, 17 mai, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier și Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, împreună cu cei din cadrul Formațiunilor Rutiere de la Poliția Orașului Băbeni, Horezu și Municipiul Drăgășani au acționat pe drumurile naționale din județ, pentru prevenirea accidentelor de circulație produse, în special, pe fondul abaterilor săvârșite de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de mărfuri și persoane.

Obiectivul polițiștilor a fost de a reduce victimizarea prin accidente rutiere și de a combate încălcarea regulilor de circulație pe drumurile publice, în atenția acestora aflându-se în principal operatorii de transport și conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone.

În acest context, poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, 98 de autovehicule, fiind legitimate și testate cu aparatul etilotest 98 de persoane.

Au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.795 de lei.

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, fiiind retrase și 5 certificate de înmatriculare.

Astfel, în această dimineață, în jurul orei 08:00, polițiștii Serviciului Rutier au depistat pe DN 7, în localitatea Călimănești, un bărbat de 69 ani, din municipiul Făgăraș, județul Brașov, în timp ce efectua transport public de persoane contra cost, fără a deține autorizație TAXI sau o copie conformă valabilă.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiindu-i reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele.

Totodată, a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului folosit la transportarea persoanelor, pentru o perioadă de 6 luni.

Activitățile de control vor continua în perioada următoare.