Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM a detonat bomba la Zalău

• formaţia antrenată de Gogârlă s-a întors cu un punct dintr-o deplasare unde era considerată victimă sigură

Statistica meciului de la Zalău dintre echipa locală şi HC Municipal spune aproape totul despre modul în care au arbitrat cele două fete din Târgu Mureş. Trei aruncări de la 7 metri pentru vâlcence, opt pentru zălăuance, două eliminări în tabăra formaţiei lui Tadici, dublu pentru oltence. În plus, un gol perfect valabil neacordat pentru HCM din motive ştiute numai de ele. Chiar şi aşa, formaţia antrenată de Simona Gogârlă s-a ţinut bine pe un teren unde era considerată victimă sigură. Zalăul avea mare nevoie de victorie pentru a-şi consolida locul şanse al clasamentului şi accederea în play-off. De partea cealaltă, Vâlcea nu mai poate spera în acest final de sezon regulat decât să crească jocul din punct de vedere calitativ şi să meargă la turneul de play-out cu şanse bune de salvare de la retrogradare.

Egal pe toată linia

Elevele lui Tadici au vrut să arate încă din debut că sunt şefe pe teren, au marcat primele apoi au vrut să se distanţeze. Janina Luca şi compania s-au ţinut ca un scai de advesarele lor şi cele două formaţii au fost la conducere alternativ. Vâlcea s-a dus la două goluri avans înainte de pauză, 12-14 dar zălăuancele au revenit şi au egalat. Până la urmă, tabela a îngheţat la 15-15 după 30 de minute, chiar dacă formaţia noastră a marcat un gol perfect valabil în chiar ultima secundă. HCM a acuzat jocul şi a intrat puţin timorată în repriza secundă. Trupa selecţionerului, muştruluită serios la cabine, a marcat de trei ori consecutiv şi se părea că se repetă scenariul din ultimele etape, atunci când Vâlcea făcea o repriză bună şi o alta slabă. De această dată nu a fost aşa, Simona Gogârlă a reuşit să îşi mobilizeze elevele, care au alergat după egalare pe care au reuşit-o în minutul 46, chiar dacă HC Municipal a jucat şi în inferioritate de trei handbaliste! Cu cinci minute înainte de final se consemna tot egalitatea, 21-21, moment în care Tadici a cerut timp de odihnă. Tot Vâlcea a marcat şi apoi a condus cu 24-22 şi 25-24 dar nu a fost să fie victorie. Fosta campioană a României a egalat la 25 şi municipalele au avut la dispoziţie 16 secunde să înscrie golul victorie. Nu au reuşit şi s-a terminat 25-25, rezultat care nu le ajută prea mult în clasament dar care punctează serios la capitolul moral.

Sâmbătă vine Corona

Sâmbătă, pe propriul teren, formaţia vâlceană are de disputat încă un meci extrem de dificil, în faţa unei echipe care se bate pentru cucerirea titlului naţional, Corona Braşov. Oaspetele sunt favorite clare la victorie dar par în cădere de formă şi din informaţiile care le avem au şi probleme din punct de vedere financiar. În meciul din tur, echipa vâlceană a fost la un pas de o mare surpriză, după ce a condus timp de mai bine de 40 de minute. În acea periodă Corona era antrenată de vâlcenaul Aurelian Roşca, cel care însă avea să fie demis peste numai câteva zile. Pentru căpitanul clujencelor, Aurelia Brădeanu, va fi primul meci în care va juca ca adversară a unei echipe vâlcene după ce în vara anului trecut a plecat de la defuncta Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Deva a bătut Clujul

O altă surpriză a etapei a fost înregistrată la Deva, acolo unde Cetate din localitate a trecut de singura echipă din România care a rămas în această ediţie a cupelor europene, Universitatea Jolidon Cluj. Devencele s-au impus cu 33-30 şi încă mai au şanse reale de a prinde top şase. Un alt meci interesant a avut loc la Craiova, acolo unde SCM a remizat contra Dunării Brăila, în timp ce HCM Baia Mare nu a avut probleme în deplasarea de la CSM Bucureşti.

Rezultate:

CSM Cetate Devatrans – Univ. Jolidon Cluj 33-30

ASC Corona 2010 Braşov – Univ. Neptun Constanţa 31-26

HC Zalău – HCM Rm. Vâlcea 25-25

HCM Roman – CSM Ploieşti 23-20

CSM Bucureşti – HCM Baia Mare 25-29

SCM Craiova – HC Dunărea Brăila 23-23