Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Medicul de familie din Măldăreşti consultă pacienţi în cancelaria unei şcoli!

Dispensarul comunei Măldăreşti, judeţul Vâlcea, a ajuns să fie o dărăpănătură, iar medicul din localitate este pus în postura de a acorda îngrijiri medicale în cancelaria unei şcoli. Şi asta datorită primarului arestat din Măldăreşti, social-democratul Ionel Dragu, care în vara acestui an a dat ordin să se înceapă lucrările la dispensar, dar nu s-a mai sinchisit să îl finalizeze.

Aşadar, medicul de familie care deserveşte sute de pacienţi din comună este nevoit să-şi desfăşoare activitatea într-un spaţiu necorespunzător, în fosta cancelarie a unei şcoli. De asemenea, tot în incinta respectivă a fost mutată şi farmacia comunei. Acum, atât medicul de familie, cât şi cele trei asistente ale sale şi farmaciştii se tem să nu primească un control de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea şi să le fie suspendată activitatea din cauza condiţiilor precare.

„Nu au căldură la şcoala respectivă, nu au condiţii şi le este teamă că vine DSP-ul şi îi închide. Lucrările la dispensar au fost începute în vara anului 2015, însă nu se justificau în condiţiile în care această clădire a fost reabilitată de trei ori în ultimii zece ani. Problema este că tot ce s-a lucrat în vară a început să se prăpădească, iar pereţii să se crape. Primarul Dragu şi-a motivat decizia prin faptul că contractează o lucrare pentru sistemul de încălzire şi pentru grupul social. A dat contractul unei firme falimentare din Horezu, firmă care apoi a abandonat lucrările” – ne-a declarat Ştefan Enescu, consilier local al comunei Măldăreşti.