Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vor dotă de la Cîlea, nu de la Buican

ÎNCURCĂTURI. Conservatorii vâlceni nu au reuşit nici până în prezent să citească protocolul încheiat cu Partidul Naţional Liberal cu toate că  a trecut un an de la semnarea lui. Conservatorii vor jumătate din posturile PSD, în condiţiile în care au semnat o alianţă cu PNL, nu cu PSD. Marţi seara, conservatorii au invadat cele două posturi locale de televiziune, cu intenţia de a-şi cere public drepturile ce le revin în baza protocolului USL.

Demersul a avut şi părţile lui bune, conservatorii au aflat că sunt în alianţă cu PNL, nu cu PSD, PNL a aflat că liderii PC Vâlcea îşi doresc mai multe funcţii decât merită, iar PSD –ul s-a felicitat încă o dată că a scăpat de PC, partidul care şi-a căpuşat toţi aliaţii, după cum afirma unul dintre liderii PSD Vâlcea.

Din păcate, în PC Vâlcea doar liderul Ionel Giuran a citit protocolul, ceilalţi membri trăind cu impresia greşită că PSD le este dator vândut cu nişte funcţii. Nicolae Buzatu, purtătorul de cuvânt al PC Vâlcea, a aflat de la juristul Adrian Buşu, membru PSD Vâlcea, ce scrie în protocolul încheiat cu PNL, chiar în momentul în care-l ameninţa pe Ion Cîlea că problema posturilor va fi tranşată la Bucureşti, dacă nu le cedează de bună voie. Ceilalţi doi colegi au aflat informaţia de la Valeria Tănase, moderatorul emisiunii. Informaţia a fost primită cu scepticism şi digerată destul de greu. Dintr-un motiv necunoscut, membrii PC aveau chef să se războiască cu sociali-democraţii, nu cu liberalii.

Liderul PSD Vâlcea Ion Cîlea s-a simţit dator să le explice că nu are nimic cu ei, dar acum sunt ,,căsătoriţi” cu  liberalii, cu acte, şi primesc dotă doar de la PNL, nu de la PSD. ,,Am înţeles de la cei domni de la PC că nu vrem să negociem cu ei. M-au atacat pe acest aspect. Nu am nimic personal cu dânşii, dar îi invit respectuos să citească protocolul. Dacă nici până acum nu l-au citit, e grav. Alianţa e constituită din două partide: PSD şi ACD. Partidul Conservator negociază cu PNL, cu domnul Buican, nu cu mine, cu PSD. Eu  negociez cu şeful  ACD, cu domnul Buican, nu cu PC. Nu am nimic cu ei, i-am ajutat cu bani pentru comunele unde au primari, chiar nu am nimic. La Lădeşti le-am dat 25 de miliarde, am dat şi la Lăpuşata, la Păuşeşti Măglaşi. Cei care trăncăne la TV habar nu au ce vorbesc, să-şi întrebe colegii de partid, primarii. Am avut o colaborare foarte bună cu ei şi-i invit să citească protocolul şi să negocieze cu PNL. Ei trebuie să le cedeze anumite posturi, nu PSD”, a precizat liderul PSD Vâlcea.

DANA NEDESCU