Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PSD îşi ia revanşa pentru declaraţiile lui Antonescu şi aruncă problema bugetului la liberali

Ministrului Chiţoiu (PNL) i s-a cerut să vină cu soluţii pentru a atrage mai mulţi bani la buget. Vicepremierul Dragnea a declarat că se simte nevoia ca veniturile bugetare să fie mai mari în 2014, iar premierul Victor Ponta aşteaptă propuneri în acest sens de la Ministerul de Finanţe, condus de Daniel Chiţoiu, PNL.

„Şi noi aşteptăm cu foarte mare interes de la Ministerul Finanţelor Publice să vină cu propuneri, cu analize – de ce nivelul de încasări nu a fost atât de bun – şi cu nişte propuneri serioase de ridicare a gradului de colectare. De acolo aşteptăm şi noi cu interes, şi primul-ministru, şi noi, ceilalţi din guvern, şi ca şi partid, ca PSD, aşteptăm de acolo din zona aia să ne spună cum se măresc veniturile pentru că este o zonă asu¬ma¬tă din partea aia”, a afirmat Dragnea.

Ironic, Dragnea l-a apostrofat pe Chiţoiu, care a declarat ieri că nu este de acord cu majorarea cotei unice propuse de PSD:

„Ce pot să spun? Din câte îmi aduc eu aminte, cel puţin până să vin aici la această manifestare serioasă, domnul Daniel Chiţoiu era ministrul Finanţelor. Şi ministrul Finanţelor publice, împreună cu ANAF, se ocupă de nivelul de colectare a veniturilor şi cred că de acolo ar trebuie să vină, cred că de la Ministerul de Finanţe ar trebui să vină alt tip de comunicat, nu că nu este acord cu nu ştiu ce măsură care de fapt nu a fost propusă, ci să vină cu propuneri de măsuri pentru îmbunătăţirea nivelului de colectare a veniturilor care ne poate ajuta la dezvoltare”, a fost săgeta lui Dragnea pentru Chiţoiu.