Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Prefectul Cornoiu nu a fost schimbat! Apelurile lui Buican nu-l ating pe Cioloş

Deşi pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de miercuri, 6 aprilie 2016, era şi un punct care viza schimbarea unor prefecţi, iată că prefectul de Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu a scăpat şi de această dată. Chiar dacă adversarii politici îi prevestesc de câteva luni plecarea de la Prefectură, prefectul Cornoiu rămâne neclintit pe poziţii.

Nu mai departe acum câteva zile, liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican îi ceruse premierului Dacian Cioloş demiterea prefectului de Vâlcea pe motiv de implicare politică.

În opinia lui Cristian Buican, prefectul Cornoiu trebuie să renunțe în a se mai implica în numirea acestor consilieri și să nu mai atace în Conteciosul Administrativ hotărârile. De aceea, pentru a treia oară îi cere premierului Cioloș să-l demită pe prefectul Dumitru Nicu Cornoiu.

”Vâlcea e specială din multe puncte de vedere, însă județul nostru este singurul în care Prefectura stabilește care este următorul consilier de pe lista USL care intră pe locul rămas vacant. În toată țara, intră următorul pe listă, numai la noi intră doar dacă îi convine prefectului Cornoiu. Dacă nu îi este pe plac, adică dacă următorul nu este de la PSD, lucrurile se complică, adică intră de la partidul care a fost cel care a plecat. Caz concret la Mateești, unde un consilier local PSD a fost înlocuit cu unul tot de la PSD, deși nu se afla următorul pe lista de consilieri a USL. Recomandările de la Instituția Prfectului Vâlcea au fost acelea de a nu fi validat următorul pe listă, care era de la PNL, ci următorul consilier PSD.

Pentru toate aceste fapte, îi cer premierului Cioloș să-l demită pe prefectul Cornoiu. Sper că a treia oară să fie cu noroc”, ne-a declarat deputatul Cristian Buican.