Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PETRE IORDACHE: Gutău nu e băiat prost!

Primarul localităţii Ocnele Mari, Petre Iordache, unul dintre „ucenicii” politici ai lui Mircia Gutău a fost foarte tranşant la întâlnirea cu presa, spunând că trebuie făcute calcule politice serioase. În opinia sa, un rezultat bun la municipiu, cu un candidat puternic, le oferă posibilitatea liberalilor de a-şi impune omul şi la şefia Consiliului Judeţean Vâlcea.

„Gutău nu e băiat prost, e băiat deştept, băiat inteligent. Fără majoritate în Consiliul local nu poţi să îţi atingi obiectivele. Într-adevăr, după Gutău n-a venit un primar ca lumea, că dacă venea unul ca lumea nu mai discutam de Gutău. Domnul Frâncu era mai bine să fi stat senator – eu am simţit aportul şi sprijinul lui – dar ştiţi ce s-a întâmplat, domnul Matei este primar interimar. Acum, domnul Gutău nu va mai fi numărul unu, aşa în săgeată, că altele sunt vremurile. El e conştient de treaba asta, dar trebuie să-şi pregătească un Consiliu Local şi eu sunt convins că nu-şi va face lista în exclusivitate cu ai lui. Aţi văzut ce rău e când cad proiectele, suferă râmnicenii.

Gutău e un om practic, eu îl ştiu de 30 de ani. A făcut ce-a făcut, hai să ne uităm şi la adversarii noştri. Sunt mai rău ca noi în privinţa asta. Şi e un avantaj reciproc. Până la urmă e singura piesă câştigătoare, suntem conştienţi de asta. Cu orice partid se va duce Gutău sau chiar dacă va candida independent, vă spun eu aşa, şi ţineţi minte, va câştiga. El a rămas în mentalul oamenilor… El vrea, l-am tras şi eu de limbă. Ştie că alături de noi ar avea o prestanţă mai deosebită. Una este să se ducă la un alt partid, la UNPR, la ALDE sau la altul. Şi, cu un procent destul de mare în municipiu, ne asigură şi om la Consiliul Judeţean”, a spus edilul din Ocnele Mari.

Comentând problemele penale ale fostului primar Mircia Gutău, Iordache a mai adăugat: „Eu nu încurajez ce a făcut Gutău sau ce fac alţii, dar înţeleg că este reabilitat, procesul este închis. Presa a făcut aluzie că s-ar putea să vină alte procese. Vom vedea. Întotdeauna când vrei să accezi undeva, te purecă ăştia peste tot. Cică şarpele pe care îl doare capul, iese în drum, dar nu e cazul la Gutău”, a mai completat primarul Iordache.