Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

IRINA ARGEȘANU: Alianța PNL-USR imprimă o notă de scandal și tensiune în Consiliul Local

La peste o lună și jumătate, cât a trecut de la alegerile locale din 27 septembrie, Irina Argeșanu a depus jurământul pentru consilier local al municipiului Râmnicu Vâlcea.

„Azi, 11 nov 2020, am depus jurământul în calitate de consilier local al municipiului Râmnicu Vâlcea.

Prezența mea în Consiliul Local, unde se adoptă hotărârile importante pentru comunitatea noastră, mă onorează și mă responsabilizează .

Obiectivul meu administrativ este ca, în următorii 4 ani, să reprezint cu seriozitate și responsabilitate interesele cetățenilor Râmnicului, să fiu în slujba lor, să le respect încrederea și să îmi țin promisiunile făcute. Voi rămâne același om corect și transparent pe tot parcursul mandatului meu.

Mulțumesc tuturor pentru încredere și susținere !

P.S. Din păcate, am constatat că, aleșii consilieri ai alianței PNL-USR/PLUS, care constituie majoritatea din Consiliul Local, imprimă o notă de scandal și tensiune in ședintele de consiliu. Astfel, în cadrul ședinței de luni, 9 nov 2020, fără niciun motiv temeinic din punct de vedere legal, consilierii alianței PNL-USR/PLUS au refuzat sa voteze ordinea de zi, anulând practic ședința CL . Fără un Consiliu complet și fără comisii constituite, Consiliul Local nu poate funcționa. A contat doar dorința de a arăta tuturor cum arată noua „putere” a unei majorități și ce poate face ea.

Azi, a urmat alt circ. La fel, nu a contat faptul că secretarul municipiului a atras atenția , inaintea aprobarii ordinei de zi , că cei 12 majoritari nu procedează legal la unul dintre punctele aflate pe aceasta, respectiv alegerea viceprimarilor. În fapt, nu au contat prevederile codului administrativ care reglementeaza modalitatea de funcționare si organizare a Consiliului Local , care prevăd necesitatea existentei obligatorii a unor documente ce insoțesc punctele de pe ordinea de zi, astfel cum rezulta din art. 136 al. 8 al Codului Administrativ, pe care se vede că nu-i suficient doar să-l citești, ci sa-l si aplici. Ca sa nu mai spun faptul ca s-au votat viceprimarii, inainte de a se da votul pentru comisiile de specialitate.

Totodata s-a incalcat art.152 al .2 din Codul Administrativ, care spune ca „viceprimarii se aleg prin vot secret”. Asa cum s-a vazut in imagini votul a fost aratat in sala. Încă de la început, cel ales președinte de sedinta, a incercat sa-l trimita pe domnul Primar de la prezidiu în sală, invocând prevederi legale care nu există.

Va reamintesc, Primarul a fost ales de peste 16 mii de alegători tocmai pentru a reprezenta in mod legal municipiul Ramnicu Valcea. Am asistat din prima clipă a mandatelor majorității la un gest absolut reprobabil, de afront direct adus domnului Primar, Mircia Gutău, acțiune ce anunță 4 ani de ceartă și scandal, în loc de 4 ani de eforturi în beneficiul orașului și de onorare a votului unor oameni care și-au pus speranțele în noi, cei din Consiliul Local. Nu cred că asta așteptau alegătorii !

Cum poate funcționa performant o Primărie dacă, în primele lor 2 ședințe, singura preocupare a majoritarității este de a duce o răfuială cu Primarul ? Ar fi fost mult mai sănătos să fie preocupați de observatiile domnului secretar Didoiu și de art. 136 al. 8 din Codul Administrativ. 

Tot ceea ce s-a întâmplat mi-a lăsat un gust amar ! Însă, totuși, mai este timp ca aceștia să depășeasca frustrările, să renunțe la dorințele de afirmare și să începem să ne arătăm recunoștința pentru cei ce ne-au trimis să ne îngrijim de treburile Râmnicului.” a transmis noul consilier local, Irina Argeșanu.