Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO. Deputatul Ana Loredana Predescu, întâlnire pentru prezentarea legii hidrogenului

Împreună cu colegii mei din Comisia pentru industrii și servicii din cadrul Camerei Deputaților, am participat la o întâlnire cu Dr. Andre Baumann, secretar de stat în Ministerul Mediului, Protecției Climei și Sectorului Energiei al statului Baden-Württemberg și o delegație formată din parlamentari și alți oficiali din Republica Federală Germania.

Tema centrală a discuțiilor a fost prezentarea legii hidrogenului, adoptată anul acesta în Parlament dar și alte surse de energie verde care sunt exploatate în țara noastră.
Cum este, de exemplu, energia geotermală, România fiind a treia țară ca potențial din Europa continentală, după Grecia și Italia. Orașul Beiuș este singurul din țară care folosește în totalitate energia geotermală pentru încălzire. Costurile exploatării acesteia rămân, totuși, ridicate.

Am aflat de la membrii delegației că în landul Baden-Württemberg există o lege conform căreia clădirile noi trebuie să aibă pe 60% din suprafața acoperișului, panouri fotovoltaice. Poate fi oportun sau nu, având în vedere că ei încă nu au noțiunea de prosumator reglementată încă ci analizează posibilitatea ca energia în surplus să fie stocata pe unități de genul cartierelor.

Îi mulțumesc colegei Oana Marciana Özmen, secretarul Comisiei pentru industrii și servicii din cadrul Camerei Deputaților și gazda delegației, pentru organizarea acestei întrevederi.