Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dorel Jurcan, highlanderul de la PDL Vâlcea

LONGEVITATE. Dorel Jurcan este unul dintre cei mai longevivi politicieni, care au rezistat eroic în funcţii de conducere, deşi de-a lungul timpului mulţi i-au vrut locul. Cei care-l cunosc pe fostul senator pedelist spun că acesta are noroc şi cade mereu în picioare. Şi de această dată Dorel Jurcan a avut vânt în pupă, odată cu câştigarea alegerilor de către Vasile Blaga, liderul PDL a rămas în cărţi pentru preşedinţia partidului la Vâlcea.

Scriam, cu ceva timp în urmă, că schimbarea intenţiei demisiei lui Dorel Jurcan poate fi un indiciu al rămânerii acestuia în fruntea organizaţiei şi după vizita lui Blaga la Vâlcea. Şi a rămas. Şi va rămâne, mai ales după ce Vasile Blaga a câştigat greaua bătălie împotriva Elenei Udrea. Acum, buldogul are nevoie de oameni de încredere şi cine în afara lui Dorel i-a fost cel mai fidel? Dorel Jurcan în persoană declara la una dintre întâlnirile cu presa că intenţionează să nu mai candideze şi să lase un alt coleg la cârma organizaţiei. Mulţi au zâmbit atunci pe sub mustăţi, dar au rămas cu zâmbitul. Acum, când raportul de forţe e schimbat considerabil, Dorel Jurcan revine, de fapt, de unde nu a plecat niciodată cu adevărat. Modest, acesta spune că nu şi-ar mai dori responsabilitatea de preşedinte al PDL, mai ales în aceste vremuri grele pentru partid. Mai ales când funcţia politică se suprapune peste interesele sale directe financiare. „Ştiţi bine că am o firmă şi ştiţi ce s-a întâmplat când am participat la licitaţii. Am fost cântat peste tot. Am responsabilităţi şi în această zonă, trebuie să mă gândesc serios la afacerea mea, la angajaţii mei. Deşi nu încalc legea, dacă sunt în politică şi fac afaceri cu statul, toată lumea e cu ochii pe mine. Sincer, aş vrea să mă retrag. Am condus timp de 15 ani PDL Vâlcea. E adevărat, am avut discuţii cu cei de la Bucureşti şi mi s-a spus că e nevoie de mine, să nu iau decizii pripite” – ne-a declarat Dorel Jurcan.

Alegeri la PDL Vâlcea, către sfârşitul anului

Acum, principala grijă a noului preşedinte PDL, Vasile Blaga, este să consolideze organizaţiile judeţene, iar în fruntea lor să fie oameni fideli lui, cum este Dorel Jurcan, care nu ar trăda şi ar pleca cu toată organizaţia la Mişcarea lui Traian Băsescu. Din acest considerent, Dorel Jurcan rămâne în continuare în fruntea PDL Vâlcea. Cât despre alegerile pentru preşedinţia organizaţiei judeţene, „Să se mai aşeze apele” ne-a spus încă preşedintele Dorel Jurcan. „Acum, lumea e cam încordată. E nevoie de timp să ne calmăm şi să vedem limpede care ne sunt priorităţile. Nu e nicio grabă. În acest moment, nu ştiu ce voi face, dar, repet, sunt tentat de ideea să nu candidez pentru un nou mandat”, a adăugat Dorel Jurcan.

De asemenea, fostul senator s-a declarat mulţumit de rezultatul Convenţiei, mai ales că cel pe care el l-a susţinut a câştigat alegerile. „Unii trebuie să înveţe să mai şi piardă. Mă bucur că Elena Udrea a renunţat la contestaţii şi a declarat că se alătură echipei de conducere pentru consolidarea PDL, ca principal partid de opoziţie. Şi pentru susţinătorii celor două contracandidate, Elena Udrea şi Monica Macovei, am un mesaj de unitate. Nu contează fiecare pe cine am susţinut. Alegerile s-au terminat, să trecem la treabă. Trebuie să redevenim o echipă. Înseamnă că ne dorim acelaşi lucru şi este firesc să vrem acest lucru pentru că România are nevoie de o Opoziţie puternică”, a comentat Dorel Jurcan.

MAGDA POPESCU