Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CRISTIAN BUICAN despre concursul de la Spitalul Judeţean: Suntem într-un film prost!

Prin intermediul unei întrebări depuse la Ministerul Sănătăţii, preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, i-a solicitat domnului Nicolae Bănicioiu să întreprindă toate demersurile legale în vederea grăbirii apariţiei normelor metodologice de aplicare privind experţii observatori care trebuie să participe la concursurile pentru posturile de manager ale spitalelor. În opinia parlamentarului liberal, nu este admisibil ca normele de aplicare a unei Legi în vigoare, sau mai corect lipsa lor, să aibă rolul de a genera neaplicarea unor prevederi din respectivul act normativ, de altfel foarte bune.

Preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican, i-a prezentat lui Nicolae Bănicioiu faptul că în cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea există o serie de nereguli de ordin administrativ şi medical şi a arătat că doar un manager profesionist, validat prin intermediul unui concurs şi cu un plan de management bine pus la punct poate să remedieze activitatea din cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea. Parlamentarul i-a mai atras atenţia domnului ministru de faptul că există o lipsă de autoritate în cadrul unităţii medicale menţionate şi că acest lucru se resfrânge negativ asupra calităţii actului medical şi asupra încrederii cetăţenilor judeţului Vâlcea în ceea ce priveşte acest aspect.

Deputatul Cristian Buican susţine în continuare că este nevoie urgentă de o schimbare a modelului de management din cadrul Spitalului Judeţean Vâlcea şi acest lucru se poate realiza doar prin creşterea cerinţelor factorilor administrativi faţă de activitatea medicală din cadrul acestei unităţi medicale. Din păcate, lipsa medicamentelor, proasta calitate a mâncării şi probleme privind igiena din cadrul Spitalului Judeţean sunt încă o realitate neplăcută şi doar o nouă conducere, validată prin concurs, poate găsi soluţii mai bune pentru îndreptarea acestor deficienţe.

„Am depus o întrebare la Ministerul Sănătăţii, deoarece consider că suntem într-un film prost. Există voinţă administrativă şi politică pe plan judeţean pentru a remedia problemele semnalate de cetăţeni privind lipsa medicamentelor, mâncarea proastă şi problemele privind igiena de la Spitalul Judeţean, însă, nu se poate pentru că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, în frunte cu ministrul, căci el conduce activitatea, nu catadicsesc să adopte normele metodologice de aplicare privind experţii observatori care trebuie să participe la concursurile pentru posturile de manager ale spitalelor. Ca la noi, la nimeni! Sper ca acest demers al meu să aibă efectul de a grăbi lucrurile şi în cel mai scurt timp să avem aceste norme, să se organizeze concurs la Spitalul Judeţean, iar noua conducere validată să intre serios în activitate, căci sunt multe lucruri care trebuie puse la punct. Noi, cei de la PNL credem că doar creşterea calităţii actului medical şi orientarea activităţii medicale spre pacient trebuie să reprezinte prioritatea absolută în acest domeniu esenţial”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.