Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 27 Iulie 2015

• Buican de Loviştea se gândi el ce se gândi şi puse mâna pe un tânăr şi îl puse să dea din suflet un comunicat de presă • După ce Coca se trezi că luă un plumb direct la inimă… văzu brusc cum şansele de a accede la fololiul imperial al lui Cîlea îi scad de la ceas la secundă • A început o modă absolut penibilă la edilii de culoare galbenă şi suntem curioşi dacă este cumva un gest impus sau un fel de servilism din acela de pe vremuri apus • Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, doar trei formaţiuni politice ar intra în Parlament.

• Buican de Loviştea se gândi el ce se gândi şi puse mâna pe un tânăr şi îl puse să dea din suflet un comunicat de presă prin care să spună el, cu mâna pe suflet, că Gorghiu şi Blaga nu vin la Vâlcea din cauză de Ion Gigi Matei. În niciun caz, nu are deloc legătură cu eşecul lui Vârlan, spus şi Rudolph Giulliani de a pune mâna pe oraşul nostru şi nicidecum povestea de iubire dintre Tristan Gutău şi Isolda Rădulescu. Buican o dădu cotită şi, ca să nu se facă de maro în partid, aruncă vina pe Gigi Matei şi pe bietul parc Zăvoi care, la ceas de seară, nu e primenit să simtă săndăluţele lui Gorghiu şi fălcile canine ale lui Blaga. În fine, domnul Buican ar cam trebui să se decidă cam pe cine va merge la primărie şi să nu ţâpuie atunci când dă chix că de vină e Matei, Kepler, paşoptiştii şi Anton Pann. Comunicatul de presă al lui Buican putea deci să nu existe, pentru că nuanţele de penibil ce transpiră de aici deranjează neuronii artistotelici ai unora care au mai multă minte decât toată puştimea liberală la un loc.

• După ce Coca se trezi că luă un plumb direct la inimă, măicuţa sa politică, Rovana, femeia care doarme se spune precum caii cu capul ridicat ca să nu i se strice freza, deci după ce Laurenţiu văzu brusc cum şansele de a accede la fololiul imperial al lui Cîlea îi scad de la ceas la secundă, un alt pretendent la tron deschise pliscul şi se aruncă la înainte. Nicu Voicescu, primarul sudist, acest confederat de Richmond, tată de copil de protecţia mediului şi păstor de neam de dozeştenii, sări şi el în sus că vrea şefia la PSD. Asta după ce acum o lună părea că se îngălbeneşte, mai ales după ce îi poartă trena lui Niţu prin Franţa, Nicu Voicescu se vrea Împarat Roşu, mizând că are sprijin de la primarii de organizaţie. Însă noi îi spunem lui Voicescu să nu uite că şi el este primar, iar primarii, de când e lumea românească, una spun, alta votează şi a doua zi pe oricare partid trădează. Aşa că, Nicuşoare, să nu cumva să te trezesşti cum s-a trezit PSD-ul la ADI APA. Şi cu pantalonii în vine şi fără….alifie. Se aude însă că în cursa de alegeri la PSD se anunţă şi Vasile Bleotu şi Ion Gigi Matei. Bleotu şi-a aminit şi el că există în politică şi după ce cât a fost Cîlea online nu a avut curajul să se bată faţă în faţă, deşi era imberb peste tot, acum vrea să se lupte şi el cu Costi. Vasile, e un moment în viaţă când trebuie să ştii să te retragi în glorie. Uite, ia exemplul lui Ponta. Cât despre Ion Gigi, primarul simpatic al Râmnicului, nu are un lucru. Ce-i drept, important. Charisma, asta e de la Dumnezeu, iar dacă mai adaugă de la sine un Mihăilescu în stânga şi un Amza în dreapta, păi îţi iei câmpii nu alta.

• Să rămânem însă la capitolul primari de comune de Vâlcea. A început o modă absolut penibilă la edilii de culoare galbenă şi suntem curioşi dacă este cumva un gest impus sau un fel de servilism din acela de pe vremuri apus. Majoritatea acestor edili au pretenţia când li se iau declaraţii despre ce fac ei cu mânuţele lor prin sate, să se precizeze că în „primul rând trebuie să mulţumească preşedintelui Gică Păsat pentru sprijinul acordat în a asflata, a canaliza, a aduce apa, a micţiona, a amuşina, a strănuta, a flatula, a râgâi…”. Ei nu chiar pe toate, dar acest voluntariat în a da nădragii jos lui Păsat şi a pupa sfinctere ca pe sfintele icoane, sincer, deranjează al naiba de mult. Aşa că, domnule Păsat spuneţi-le acestor edili prea plini de buze tip ventuză că intră rău în penibil cu osanale şi laude desuete… Da?

• Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, doar trei formaţiuni politice ar intra în Parlament. PNL este în continuare pe cai mari, PSD-UNPR vine tare din urmă, iar UDMR ar intra în Parlament la limită. ALDE, noua formaţiune condusă de Tăriceanu şi Constantin, nu ar reuşi să treacă pragul electoral. În aceeaşi situaţie ar fi şi PMP, M10 şi restul partidelor. Potrivit cercetării, în topul opțiunilor de vot ale românilor conduce PNL, cu 44,5%, urmat de Alianța PSD-UNPR cu 37,1%. În Parlament ar mai intra și UDMR, cu 5,1% din voturi. Pe locurile următoare în opțiunile de vot ale românilor se clasează ALDE, care ar obține 3% din voturi (față de 2,2% în aprilie când a fost măsurată intenția de vot pentru PLR, aliat între timp cu PC și formând ALDE), PMP cu 2,4% (față de 2,8% în aprilie), M10 (partidul condus de Monica Macovei), măsurat în premieră în cadrul Barometrului INSCOP — Adevărul, cu 2,3%, PRM cu 2,1% (față de 2% în aprilie) și PNȚCD cu 1,2% (față de 1% în aprilie). Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 9 — 14 iulie 2015.