Acasă Învăţamânt FOTO: Părinți din VÂLCEA protestează în fața Ministerului Educaţiei pentru oprirea desfiinţării...

FOTO: Părinți din VÂLCEA protestează în fața Ministerului Educaţiei pentru oprirea desfiinţării Liceului Tehnologic „Henri Coandă”

foto mediafax

foto mediafaxMai mulţi părinţi au solicitat, miercuri, în faţa sediului Ministerului Educaţiei din Capitală, oprirea desfiinţării Liceului Tehnologic „Henri Coandă” de la Râmnicu Vâlcea, anunță mediafax.
Preşedintele federaţiei asociaţiilor de părinţi acuză interese imobiliare şi spune că două licee se vor desfiinţa, fiind vorba de nu mai puţin de 700 de elevi. Decizia a fost luată de autorităţi sub pretextul slabei performanţe şi a numărului mic de elevi.
„Sunt două licee care se desfiinţează. Vorbim de un număr de 700 de elevi. Nu este o comasare a şcolii, ci o dizolvare. Fiecare şcoală trebuie să îşi găsească o altă şcoală, fiecare profesor trebuie să îşi caute alte şcoli unde să predea. Deci, nu e o comasare, pentru că dacă era asa găseam înţelegere. Consiliile locale au acum oportunitatea să desfiinţeze şcoli pentru că aşa doresc dumnealor. Vorbim despre implicarea politicului 100%”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Iulian Cristache, preşedintele federaţiei asociaţiilor de părinţi.
Părinţii spun însă că decizia de desfiinţare nu s-a făcut pe baza unei analize corecte.
” Nu au avut acces la nicio notă de fundamentare de la Inspectoratul Şcolar, nu s-a dorit dialog, li s-a închis uşa în nas. Noi vorbim de un liceu care are şi ciclu gimnazial. Dacă la liceu te duci şi urmezi liceul pe care ţi-l doreşti, nu depinzi de circumscripţia şcolară, la gimnaziu, este o problemă, copiii nu vor mai fi în proximitatea şcolii. Am discutat cu reprezentanţii ministerului, ştiam că nu au un atribut legal puternic, adică, să poată contesta o hotărâre de consiliu local. Vom merge şi pe linie politică, până la Senat şi încercăm şi la Guvern, facem tot ce se poate. Este clar că se poate anula doar printr-o decizie politică”, a mai spus, pentru MEDIAFAX, Iulian Cristache, preşedintele federaţiei asociaţiilor de părinţi.

Consiliul Local Râmnicu Vâlcea și Inspectoratul Școlar Vâlcea și-au dat acordul

Liceul Tehnologic „Henri Coandă“ și Liceul Oltchim din Râmnicu Vâlcea nu vor mai exista din toamna acestui an, iar cei peste 1.400 de elevi vor fi mutați în alte unități școlare. Decizia a fost luată de Consiliul Local Vâlcea, în ședinta din 14 decembrie 2017, și a primit avizul conform al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, pe 15 decembrie 2017. Potrivit Hotărârii nr. 491 prin care se aprobă rețeaua școlară se menționează ca în spațiile Liceului Tehnologic „Henri Coandă“ din Vâlcea să se mute Liceul de Arte „Victor Giuleanu“. În acest fel se va rezolva o problemă stringentă a celor de la Arte, deoarece liceul primise avertisment scris de la ARACIP să-şi mute activitatea în alte locaţie din cauza spaţiului foarte mic. De asemenea, o parte din elevii liceului Oltchim din Râmnicu Vâlcea se vor muta la Liceul Energetic.
Primarul Mircia Gutău a explicat pe larg modul în care ISJ Vâlcea și-a dat acordul pentru schimbarea de la cele două licee, insistându-se, în primul rând, pe ideea reformei din domeniu.
„În 15 decembrie 2017, s-a întrunit Consiliul de Administrație la Inspectoratul Școlar, din care au făcut parte 12 cadre didactice. Zece cadre didactice au fost pentru propunerea mea, pe care a aprobat-o Consiliul Local, și două s-au abținut. Deci vă dați seama: scorul a fost zdrobitor! Și nu poate nimeni să mă acuze c-aș avea vreo relație la inspectorat. Eu sunt de la Partidul Ecologist și ei sunt de la toate celelalte partide! Deci profesori adevărați realizează că trebuie făcută această schimbare, că trebuie să tai în carne vie. Nu poți face reformă pupându-i pe toți! Cum vi se pare să ai la seral 754 de elevi, dar să nu vină decât 3-4? Și ne minunăm că toți termină câte două facultăți, dar nu știu să facă o cerere. Sau avem licee tehnologice și gradul de încadrare de după absolvire este de 2%.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.