Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

EVALUARE NAŢIONALĂ: Ministrul Educaţiei, îngrijorat de procentul mic de promovabilitate de la simulări

foto arhiva Vocea Valcii

Procentul de promovabilitate scăzut la simulările probelor din cadrul Evaluării Naţionale i-a atras atenţia ministrului Educaţiei, Adrian Curaj, care într-o postare pe site-ul de socializare Facebook şi-a arătat îngrijorarea. La nivelul naţional, doar 44,05% elevii de clasa a VIII-a au obţinut medii peste 5 la simularea probelor din cadrul Evaluării Naţionale.

Reamintim că, la nivelul judeţului Vâlcea, procentul de promovabilitate a fost o idee mai mare decât media pe ţară, adică cu aproximativ un procent şi jumătate, mai exact 45,5%.

„Simulările evaluării naţionale ne arată o imagine care nu poate să nu ne îngrijoreze. De aceea, cred că este extrem de importantă munca fiecărui profesor cu elevii săi de clasa a VIII-a, astfel încât acele planuri de remediu individualizate să fie cu adevărat un efort de învăţare. Mai mult, dialogul despre aceste evaluări trebuie să privească problema în ansamblu – întreg gimnaziul – şi să vedem: ce se întâmplă bine şi ce nu e bine în învăţământul gimnazial, pentru a putea corecta. O diagnoză riguroasă, pe care am cerut-o Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, ne va ajuta să identificăm măsuri concrete care să ţintească problemele evidenţiate” – a scris ministrul Curaj, pe Facebook.