Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Alba-neagra în Învăţământ! Ba avem manuale digitale, ba nu avem!

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a dat undă verde Ministerului Educaţiei pentru a semna contractele pentru manualele de Comunicare în limba română la clasa a II-a şi Matematică şi explorarea mediului la clasele I şi a II-a. De asemenea, Ministerul Educaţiei poate semna şi pentru tipărirea manualelor în limba maghiară la clasa I şi engleză pentru clasa I. Abecedarul pentru elevii de clasa I sau manualul de Comunicare în limba română, conform noii denumiri, a rămas însă neadjudecat.

Reprezentanţii editurilor câştigătoare ale licitaţiei, stabiliţi în urma rezolvării contestaţiilor, susţin că foarte curând urmează să fie semnate contractele, iar apoi va fi demarat procesul de producţie şi tipărire.

După ce editorii au anunţat că manualele noi nu au şanse să ajungă prea curând în şcoli, Ministerul Educaţiei a decis retipărirea vechilor manuale, pentru a nu lăsa elevii de clasa I şi a II-a fără cărţi. Retipărirea manualelor vechi, pentru care elevii vor învăţa cel mult două săptămâni, a presupus un buget de peste un milion de lei.