Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ZIUA DEZASTRELOR: ISU VÂLCEA îşi deschide porţile

În acest an, Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale va fi marcată, luni 13 octombrie, ocazie cu care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea va organiza „Ziua Porţilor Deschise” şi se vor desfăşura activităţi menite să conştientizeze şi să sensibilizeze populaţia, dar şi să o pregătească pentru astfel de situaţii.

În perioada premergătoare zilei de 13 octombrie, angajații ISU „General Magheru” al judeţului Vâlcea au desfășurat și desfăşoară o serie de activităţi. Dintre acestea amintim: distribuirea de broșuri în rândul populației cu informații privind semnificația acestui eveniment precum și cu riscurile potențiale existente la nivelul județului; popularizarea în rândul instituțiilor de învățământ „Cadrul de acțiune post 2015 – pentru reducerea riscului de dezastre”.

Începând cu ora 10.00, până la ora 12.00, cetăţenii vor putea vizita unitatea din Rm. Vâlcea – Strada Decebal nr. 7 şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Govora, Grădiştea şi Măciuca, prilej cu care vor avea posibilitatea să vadă dotarea cu mijloacele de intervenţie în cazul situaţiilor de urgenţă şi să afle modul de comportare în diverse situaţii. Accesul în unitate se va face pe baza unui act de identitate, iar copiii vor fi însoţiţi de persoane care se pot legitima.